in

U državnim vrtićima u Sarajevu od sutra nema grijanja

Slatka-Tajna.Eu

I u Javnoj ustanovi Djeca Sarajeva, kao i u Federaciji Bosne i Hercegovine, takođe sutra neće biti grijanja.

Kako su nam roditelji djece koja pohađaju državne vrtiće na području Sarajeva javili, sutra će u nedostatku plina u Federaciji BiH, biti obustavljeno i grijanje u vrtićima.

Podsjetimo, ranije danas Energoinvest, d.d. – Sarajevo je saopćio da je jutros od 4 sata došlo do kvara na transportnoj trasi gasa kroz Bugarsku čime je poremećen normalan dotok gasa.
Otklanjanje kvara je u toku ali još nije poznato kada će se normalizovati snabdijevanje.

Kako navedeno može dovesti do pada pritiska u sistemu gasa u BiH, obavijestili smo o tome potrošače i zamolili da izvrše racionalizaciju potrošnje i sve one koji imaju mogućnost na prelazak na alternativne izvore energije kao sto su Toplane, odnosno da izvrše prelazak kako bi se sistem održao sto duže operativan. Po otklanjanju kvara potrošači će biti obaviješteni i sistem snabdjevanja će biti normalizovan”, naveli su iz Energoinvesta.

Takođe, Almir Bečarević, savjetnik bivšeg direktora BH-Gasa, kazao je za N1 da ukoliko se danas ne otkloni kvar na transportnoj trasi gasa kroz Bugarsku, ili se ne iznađe neko drugo rješenje, cijeloj Federaciji Bosne i Hercegovine prijeti da ostane bez gasa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Žika Jakšić skidao takmičarku u Nikad nije kasno: Voditelju pjevačica odmah zapala za oko: Vidi kako si lijepa žena

Uz pomoć navijača do proleća u Evropi