in

SAŠA KOVAČEVIĆ: Znao sam pretjerarti s alkoholom

Slatka-Tajna.Eu

Saša Kovačević otvorio je dušu i otkrio malo poznate detalje iz svog detinjstva, perioda odrastanja i muzičkom putu.

Klavijatura pa mikrofon

Kao dječak, sa svega pet godina je krenuo u muzičko obdanište, nakon što su njegovi roditelji primjetili da ima talenat. Iako je u prvi mah planirao da isključivo svira klavijaturu, kada je stasao u mladića, shvatio je da želi da bude pjevač, pa je tim putem i krenuo.

-Kada sam imao pet godina, otac mi je u Njemačkoj kupio prvi sintisajzer i ubrzo je shvatio da sam talentovan za muziku, poslije par odsviranih melodija. Nedugo zatim su roditelji mene i brata upisali u muzičku školu. Spontano sam shvatio da bih pored sviranja mogao i da pjevam, i kada sam odlučio koji je moj poziv imao sam potpunu podršku moje porodice. Ni moji roditelji ni ja nismo mislili da ću kroz 15-ak godina zarađivati od muzike, već smo počeli da ostvarujemo moj dječački san. Opredijelili su se da sljede osjećaje i definitivno nisu napravili grešku Razmišljao sam samo o radu na splavovima, u klubovima, tako sam vidio sebe u budućnosti, sve dok nisam sazreo i uvidio da svoj talenat, energiju i emociju mogu da usmjerim i pokažem na neki drugačiji način – rekao je.

Saša je počeo da nastupa već sa 15 godina, u pratnji oca jer je bio maloljetan, zbog čega mu je, kaže, bilo neprijatno. Pjevač ne krije da je umio da konzumira alkohol u većim količinama, kako na prvim svirkama tako i u izlascima.

– Doprinosio sam finansijski porodici kada sam imao tek 16 godina, ali glavni motiv da tako mlad počnem sa svirkama bila je moja prevelika želja. Bio je to izazov za moje roditelje. Jer, kafana kao takva sa sobom nosi dosta loših stvari koje mogu da privuku adolescenta poput mene u tim godinama. Kao mlađi sam volio da popijem, ali sam uvijek znao kada da “povučem ručnu” – ističe pjevač.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuSunčane skale

Nekoliko godina kasnije, tačnije sa svojih 19 godina, Saša je prvi put javno nastupio i to na festivalu “Sunčane Skale”, u Herceg Novom. Iako se nije plasirao kako je želio i osvojio pretposljednje mjesto, pokazalo se da ga nakon sljedećeg pojavljivanja čeka zasluženi uspjeh.

– Nije mi palo sampouzdanje nakon tog neuspjeha. Jedino sam strepio od prozivki mojih vršnjaka. Imao sam prevelika očekivanja, sebe sam tada već vidio u Holivudu – kaže Saša.

Godine 2006. izdao je album prvijenac, “Jedina si vredela”, a već naredne godine osvojio je dvije nagrade – za pop pjevača godine i otkriće godine, što se ne dešava često.

-To je jedna prirodna gradacija koja je uslijedila, ali prvi hit, pjesma “Jedina si vredela” i moja naprasna popularnost je za mene i moju porodicu bila zaista šokantna – tvrdi Kovačević.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dallas pobijedio Sacramento, meč obilježila nevjerovatna trojka Luke Dončića

People are destroyed for lack of knowledge – Do Not Be Fooled by Government