in

Sarajevogas: Još nije poznato kada će doći do normalizacije u snabdjevanju

Slatka-Tajna.Eu

“Obavještavamo korisnike prirodnog gasa u Kantonu Sarajevo da smo dobili dopis od dobavljača “Energoinvest” d.d Sarajevo u kojem nas informišu da je jutros od 04.00 sata došlo do kvara na transportnoj trasi gasa kroz Bugarsku čime je poremećen normalan dotok. Otklanjanje kvara je u toku, ali još uvijek nije poznato kada će doći do normalizacije u snabdjevanju”, naveli su jutros iz Sarajevogasa.

“Kako neminovno dolazi do pada pritiska u gasnom sistemu u BiH, u skladu sa zahtjevom dobavljača, KJKP “Sarajevogas” d.o.o Sarajevo će izvršiti prekid isporuke gasa svim potrošačima koji imaju mogućnost korištenja alternativnog goriva. Na taj način biće stvoreni uslovi da individualni potrošači/domaćinstva i svi drugi koji nemaju mogućnost korištenja alternativnog goriva, što je moguće duže imaju nesmetanu isporuku prirodnog gasa”.

Iz Sarajevogasa su uputili i apel korisnicima glede racionalizacije potrošnje.

“Apelujemo na sve korisnike koji će koristiti prirodni gas u navedenom periodu da racionaliziraju potrošnju. Također, u slučaju bilo kakve smetnje u isporuci, mogu kontaktirati Dispečerski centar “Sarajevogasa” na brojeve telefona: (033) 592 095; 592-096; 568-120; (061) 487 787.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Sarajevogas posjeduje definisane procedure postupaka u ovakvoj situaciji i u toku je finalizacija plana rada ekipa na terenu, prilagođena novim uslovima isporuke prirodnog gasa. O eventualnim promjenama, javnost ćemo redovno informisati”, zaključili su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SAŠA POPOVIĆ NE ŠTEDI NOVAC KADA JE NJEGOVA SUPRUGA U PITANJU! Evo šta joj je poklonio za rođendan

Napolitanci kod slobodnjaka imaju nevjerovatnu taktiku i skoro da je nemoguće zabiti im pogodak