in

Naredni izazov Lane Pudar medalja sa EP

Slatka-Tajna.Eu

Počinje Evropsko seniorsko prvenstvo u Kazanju, gdje želim ostvariti što bolje rezultate i opet vas učiniti sretnim i ponosnim, poručila je Lana Pudar svojim navijačima, trenerima, porodici i svima koji joj pružaju podršku.

Najbolja plivačica Bosne i Hercegovine još jednom je briljirala prošlog vikenda na međunarodnoj sceni osvojivši bronzanu medalju u disciplini 100 leptir na FINA Svjetskom kupu u plivanju održanom u ruskom Kazanju, gdje će za dva dana početi i Evropsko prvenstvo.

Petnaestogodišnja Mostarka u svom trećem finalu na ovom takmičenju uspjela je osvojiti medalju i tako ostvariti istorijski uspjeh bh. sporta. Dionicu je isplivala u vremenu 57,39 sekundi.

“Hvala vam na bezbroj poruka i komentara podrške. Zaista sam svaki put posebno ponosna kada vidim koliko ljudima u mojoj državi znače moji uspjesi. Pošto sam sa ozbiljnim trenažnim procesom krenula tek polovinom devetog mjeseca, nisam imala neka velika očekivanja na ovom takmičenju, ali drago mi je da se dobar rad u prethodnom periodu isplatio i što sam taj rad uspjela krunisati medaljom. Veliko hvala mojim trenerima, mojoj porodici, svim mojim sponzorima, mojim profesorima na velikom razumijevanju koje imaju za mene, kao i svim mojim prijateljima. Ovo je i vaša medalja”, poručila je Lana Pudar.

U Rusiji ostaje i dalje. Za dva dana počinje Evropsko prvenstvo za seniore. Biće to za mladu plivačicu, koja je ljetos sa A normom nastupila i na Olimpijskim igrama u Tokiju, prvi nastup na seniorskoj smotri najboljih plivača Starog kontinenta.

“Počinje Evropsko seniorsko prvenstvo u Kazanju. To je prilika da zabilježim svoje prve nastupe na prvenstvu Evrope u seniorskoj konkurenciji. Svakako da ću se potruditi da ostvarim što bolje rezultate i opet vas učinim sretnim i ponosnim”, poručila je članica Kluba vodenih sportova Orka iz Mostara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zlatnu medalju u disciplini 100 m leptir na FINA Svjetskom kupu osvojila je Australijanka Ema Mekeon rezultatom 55,63. Srebro je pripalo predstavnici Švajcarske Mariji Ugolkovoj.

U prvom finalnom nastupu FINA Svjetskog kupa u Kazanju Lanu Pudar su od pobjedničkog postolja dijelile stotinke. Osvojila je četvrto mjesto u disciplini 200 metara leptir s novim državnim rekordom Bosne i Hercegovine (2:08,21).

Nastupila je i u finalu 50 metara leptir i završila na šestom mjestu. Bronzana medalja Lane Pudar ujedno je i prva medalja za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom kupu u plivanju osvojena ikada.

 

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sarajevo: Tramvajski saobraćaj u prekidu, pukla šina

IVANA NIKOLIĆ: Sve joj dobro stoji