in

Lijepo u sportu: Trener dječacima jednim potezom objasnio šta je fair play igra

Slatka-Tajna.Eu

Svjedoci smo svakodnevnih ružnih scena i dešavanja sa fudbalskih terena u okviru takmičenja Omladinske lige Fudbalski Savez Kantona Sarajevo.

U svim tim ružnim dešavanjima učesnici su roditelji, treneri pa i sama djeca zbog kojih je ovo takmičenje i organizovano. Često su treneri ti koji potiču nervozu, lošu atmosferu pa i ružne scene na samom terenu.

Da ima i lijepih stvari bili smo svjedoci sa jučerašnje utakmice pjetlića AF Devetka i FK Atletiko. Zbog pogrešnog vraćanja lopte u igru golmana Devetke, sudija ispravno dosuđuje indirektan udarac za ekipu FK Atletiko, na par metara ispred gola Devetke. Sa te pozicije siguran pogodak.

Gledamo u trenera FK Atletika Miralema Hurića, sugeriše igraču kako će šutirati.

“Šutaj u korner” njegove su riječi. Izvode indirektan udarac daleko od gola golmana Devetke.

Pobjeda bez obzira na rezultat, svih onih koji su shvatili potez trenera Miralema. Djeca su kasnije komentarisali ovaj potez i sigurno naučili jedno od pravila šta je to Fairplay.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuŽelimo više ovakvih dešavanja na našim terenima, da se o njima piše i sa ponosom spominju imena trenera drugih klubova.

Hvala treneru Miralemu Huriću što djecu uči Fairplay igri i istinskim vrijednostima sporta.

/223106472/adxp_sportske_introImage


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZBOG OVOG BI SE DODIK I ČOVIĆ TREBALI ZABRINUTI: Sutra će se u Vijeću sigurnosti UN-a raspravljati o Bosni i Hercegovini

ZASLUŽUJU DORUČAK U KREVETU: Nataša Bekvalac sa kćerkom Katjom je na Kopaoniku