in

Svijeće i vijenci za žrtve Vukovara

Slatka-Tajna.Eu

Studeni je posebno težak mjesec za Vukovarce

Foto: HRT / IMS

Studeni je posebno težak mjesec za Vukovarce. Svi sveti i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga u gradu heroju bolan su podsjetnik na ratne dane i gubitak voljenih. Uoči sutrašnjeg blagdana mnogi su posjetili posljednja počivališta svojih najmilijih, a svijeće su, za svu žrtvu Vukovara te sve nestale i poginule, zapaljene podno križa na Memorijalnom groblju.

Upravo na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata zajednički je vijenac položilo izaslanstvo triju ministarstava – obrane, unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja te Vukovarsko-srijemske županije. Ondje je i ministar obrane Mario Banožić koji nije davao izjave i komentirao sukob s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Izaslanstvo Domovinskog pokreta predvođeno predsjednikom stranke i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom danas je bilo na Mirogoju. Vijence su položili kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja i na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

U Osijeku su izaslanstva grada, županije, policije, Hrvatske vojske i udruga proizašlih iz Domovinskog rata položila vijence te zapalila svijeće za poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve. Počast im je odana kod spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i na središnjem groblju kod zajedničke grobnice za ne-identificirane žrtve Domovinskog rata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Potpuna modna transformacija: Dragana Mirković u haljini koju ćete odmah poželjeti

Dva Borca drže vrh