in

Ivajlo Petev objavio spisak: Povratak Pjanića i Krunića

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalsku reprezentaciju BiH u novembru čekaju odlučujuće dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U slučaju da “zmajevi” osvoje četiri bodova plasiraće se u baraž, a u prilog im ide činjenica da su u oba meča domaćini.

Selektor BiH Ivajlo Petev je danas objavio spisak za preostale mečeve s Finskom i Ukrajinom, koji se igraju na “Bilinom polju” u Zenici. Petev je istakao da je optimista pred ova dva duela, kao što je bio i od samog početka mandata na klupi BiH kada su ga mnogi kritikovali.

Kada je u pitanju spisak za ova dva duela, tu su Miralem Pjanić i Rade Krunić, koji se vraćaju nakon povreda. Na spisku su: golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (Sent Pauli) i Kenan Pirić (Atromitos); odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Mateo Sušić (Kluž), Jusuf Gazibegović (Šturm), Ajdin Nukić (Tuzla siti), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malme), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Aleksandar Jovičić (Gorica), Adnan Kovačević (Ferencvaroš); vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konjaspor), Elvis Sarić (Gorica), Miralem Pjanić (Bešiktaš), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard), Rade Krunić (Milan), Miroslav Stevanović (Servete), Almedin Ziljkić (Olimpija), Adi Nalić (Malme), Sanjin Prcić (Strazbur); napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Frajburg) i Smail Prevljak (Eupen).

Petev je istakao da je prvo najbitnije savladati Finsku 13. novembra, jer bi u tom slučaju na kontu imali 10 bodova, što bi bilo bod više od Ukrajine pred odlučujući duel 16. novembra.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Siguran sam da ćemo odraditi dobar posao i nadam se da ćemo osvojti tri boda, a to je najbitnije. Molim Boga da sve bude kako treba i da svi ovi igrači koji su na spisku budu zdravi do utakmica. Optimista sam od prvog dana. Znam da imamo jako kvalitetne igrače. Fokus je sada samo na Finskoj, biće vremena da razmišljamo o Ukrajini”, rekao je Petev.

Daleko od toga da će duel s Finskom biti lagan. I gosti imaju svoju računicu, pošto su trenutno treći na tabeli s osam bodova. Oni kvalifikacije zatvaraju kući protiv Francuske i takođe se nadaju eventualnom baražu za plasman na Mundijal.

“Nema nijednog laganog protivnika. Znamo da će obje utakmice biti teške. Bitno je, kao što rekoh, da se mi spremimo dobro, da odigramo dobro i da pobijedimo”, jasan je Petev.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zašto raste broj kolorektalnog karcinoma?

VIKI MILJKOVIĆ PRVI PUT PROGOVORILA O PROBLEMIMA U BRAKU: Opstali smo zahvaljujući snazi naše ljubavi