in

Potpisani ugovori o vođenju računa Federacije BiH

Slatka-Tajna.Eu

Federalna ministrica finansija Jelka Milićević i predstavnici četiri komercijalne banke (Union banka, Sberbank, Privredna banka Sarajevo i Intesa SanPaolo banka) potpisali su ugovore o vođenju depozitnog i transakcijskih računa za potrebe Trezora Federacije BiH.

Kao i u prethodnom periodu, poslove depozitne banke obavljat će Union banka, a transakcijski računi vodit će se i kod ostalih banaka potpisnica.

“U skladu s propisima Zakona o trezoru, Jedinstveni račun trezora je sistem bankovnih računa budžeta putem kojeg se izvršavaju uplate prihoda i primitaka, isplate rashoda i izdataka te evidentiraju u sistemu Glavne knjige trezora.

Depozitni račun je bankovni račun otvoren u poslovnoj banci na koji se uplaćuju svi javni prihodi, a koji se na kraju radnog dana raspoređuju na transakcijske račune.

Transakcijski računi su bankovni računi otvoreni u poslovnim bankama putem kojih se vrše svakodnevne transakcije vezane za izvršenje budžeta i finansijskog plana”, podsjeća se u saopćenju Ministarstva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pizza – smijesno

Nešić: Podržat ćemo svaki dogovor Hrvata i Bošnjaka