in

FBiH: Industrijska proizvodnja u septembru veća za 4,2 posto

Slatka-Tajna.Eu
At work in the auto parts production line in the Bosch factory in San Luis Potosi, Mexico, on January 11, 2017.
US President Donald Trump has threatened to impose a 35 percent import tariff on companies that ship jobs to Mexico.
/ AFP / PEDRO PARDO (Photo credit should read PEDRO PARDO/AFP/Getty Images)

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH u septembru veća je za 4,2 posto u odnosu na august, saopćeno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

U septembru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, industrijska proizvodnja u FBiH kalendarski prilagođena, veća je za 10,3 posto.

Proizvodnja energije u septembru veća je za 15,2 posto u odnosu na august, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,1 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,6 posto, intermedijarnih proizvoda za 1,4 posto, te kapitalnih proizvoda veća za 0,2 posto.

U septembru ove, u odnosu na isti mjsec lani, proizvodnja intermedijarnih proizvoda veća je za 14,2 posto, kapitalnih proizvoda za 9,8 posto, energije za 7,7 posto, te netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 7,5 posto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 5,4 posto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u septembru, u odnosu na august, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 18 posto, u vađenju ruda i kamena za 6,2 posto, a u prerađivačkoj industriji za 1,9 posto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U septembru ove u odnosu na isti mjsec prošle godine, industrijska proizvodnja kalendarski prilagođena, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 11,6 posto, u prerađivačkoj industriji za 11,3 posto, a u vađenju ruda i kamena za 1,2 posto.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TOGA SAM SE NAJVIŠE PLAŠIO: Janjuš saznao da mu je umro djed i obratio se porodici

Firma “nezaposlenog sina” Milorada Dodika zaradila pola miliona KM