in

Ćehić demantovala Purića: “Izjave nemaju nikakvo zakonsko uporište”

Slatka-Tajna.Eu

Emina Ćehić, zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća Velike Kladuše, uputila je danas demant na vijest da je vijećnik Naše stranke Amir Purić kazao kako je Fikret Abdić, načelnik Općine Velika Kladuša, spriječio ulazak novo predsjedavajućeg Općinskog vijeća i vijećnika u zgradu.

“Smatrajući lažno informiranje javnosti štetnim za naše društvo, napominjem da izjave pojedinih vijećnika o održanoj “sjednici”, koje su ovih dana na društvenim mrežama nemaju nikakvo zakonsko uporište. Medijska propaganda, vodeći se samo brojem lajkova na objavama tome na žalost prednjači”, istaknula je Ćehić.

Podsjećanja radi, dodala je, izabrani zvaničnici, među kojima i općinski vijećnici, dužni su se pridržavati zakona i propisa Bosne i Hercegovine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Što isti nisu učinili, te su tijekom jučerašnjeg dana “nasilno” sebi prisvojili instituciju Općinskog vijeća, narušavajući time ustavni i pravni poredak Bosne i Hercegovine, pritom kršeći njene zakone, propise, procedure i demokratska načela na kojima ista počiva”, istaknula je Ćehić.

Podsjetimo, Općinsko vijeće Velike Kladuše 25. oktobra je izglasalo opoziv načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića na inicijativu vijećnika SDA, NES-a, SDP-a, Naše stranke, dva nezavisna vijećnika i jednog iz redova DNZ-a.

Aktuelnom načelniku Abdiću zamjeraju nerad, višemjesečni izostanak s posla, izbjegavanje suradnje s višim nivoima vlasti, nedostavljanje materijala Općinskom vijeću zbog čega je zaustavljen privredni i svaki drugi razvoj općine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Smijeh do suza-majstor Tihomir objasnjava neke stvari

Iz Monchengladbacha u Inter ili Juventus