in

PRIVATNIM PREDUZEĆIMA I PODUZETNICIMA GRANT SREDSTVA U UKUPNOM IZNOSU OD 270.000 KM

Slatka-Tajna.Eu

Federalna vlada je usvojila 270.000 KM vrijedan Program utroška dijela sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera „Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima“ utvrđenog Budžetom FBiH za 2021. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta.

Ovaj iznos će korisnicima biti isplaćen kao nepovratna (grant) sredstva.

Finansijska sredstva od 50.000 KM raspodijeljena su s pozicije subvencija privatnim preduzećima i poduzetnicima, a 220.000 KM osigurao je UNDP kao donatorska sredstva, a na osnovu sporazuma između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i UNDP-a za projekt „Digitalna transformacija MSP-a u FBiH“. Svrha ovog projekta su poticanje razvoja digitalne ekonomije u FBiH kroz provedbu mjera podrške za digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća, zatim jačanje konkurentnost i poticanje rasta MSP-a, te njihova otpornost na krizu izazvanu COVID-19.

Kriteriji za raspodjelu sredstava su kvaliteta projekta, vrsta djelatnosti, povećanje zaposlenosti, izvori i način finansiranja, broj zaposlenih, pripadnost ciljnoj grupi, ravnomjerniji regionalni razvoj, te dodijeljeni poticaji resornog ministarstva u posljednjih pet godina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuZa dodjelu grant sredstava će Federalno ministarstvo raspisati javni konkurs koji će biti objavljen u Službenim novinama Federacije BiH, na web stranici ovog ministarstva i u dnevnim novinama.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zaboravite kokice i uživajte u filmovima bez grižnje savjesti

FBiH House of Representatives urges High Rep to use Bonn powers