in

Otkriveno kojeg igrača Sarajeva su reketirali

Slatka-Tajna.Eu


Uhapšeni u okviru policijske akcije “Korner”


Fudbaler Sarajeva Rifet Kapić bio je meta dvojice kriminalaca koji su ga reketirali.



Kapiću se sve navedeno dešavalo posljednjih nekoliko mjeseci.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Kapić je, prema informacijama portala Istraga.ba, bio žrtva V.B. i M.B., koji su u utorak uhapšeni u okviru policijske akcije “Korner”.

Kako je ranije saopćeno, prilikom brze operativne taktičke akcije FUP je uhapsio dvije osobe inicijala V. B. (1998.) i M. B. (1980.).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznude iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela iz člana 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznate pravosudnim organima.

Pomenute osobe se smunjiče da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo, u čemu su spriječeni.

“Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Dolinom Neretve bez nadzora lutaju domaće životinje: “Krave prave darmar”

🔵MIHAJLA NAZIVCIRALI HEJTERI, ALI MIHAJLO SE NEDA JER IMA OPASNU PESNICU🔴(SMIJESNO)