in

Namjenska industrija: Potpisan sporazum s vodećom katarskom kompanijom

Slatka-Tajna.Eu

Bh. kompanije iz oblasti namjenske industrije potpisale su u Dohi, u prisustvu zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrice vanjskih poslova Dr Bisere Turković te ministra odbrane Katara Khalid bin Mohammad Al Attiyaha, sporazume o tehničkoj saradnji sa vodećom katarskom državnom kompanijom nadležnom za ovu oblast.

Na taj način, uspostavljen je čvrst i precizan okvir za buduće proširenje kooperacije u smjeru razvoja i investicija, objavila je ministrica Turković.

” Obostrana volja i namjera da se, u interesu dvije države i dvije industrije, konkretiziraju aktivnosti te uspostavi kontinuirana saradnja, posebno u pogledu razvoja i investicija, dala je rezultat te će potpisani Sporazumi biti snažan impuls za budućnost”,kazala je ministrica.

Kako je navela, Katar je otvorio svoja vrata namjenskoj industriji Bosne i Hercegovine i spreman je investirati u razvoj novih proizvodnih kapaciteta, a na bazi ranije potpisanih prvih milionskih ugovora koji su bili početak uspješne i trajne saradnje dvije države i u ovoj oblasti.

Podsjetimo, ministrica vanjskih poslova Bisera Turković zajedno s premijerom FBiH Fadilom Novalicem predvodi delegaciju BiH u posjeti Kataru odakle je prije nekoliko dana najavljeno kako će Katar otvoriti svoja vrata namjenskoj industriji Bosne i Hercegovine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Već su potpisani prvi milionski ugovori. Uvjerena sam da je to tek početak uspješne i trajne saradnje dvije države i u ovoj oblasti”, kazala je Turković.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

#smijesno #humor #komedija #hrvatska #bosna #srbija #balkan #fyp #fypシ #fy #viral #goviral

Petak stabilan, na moru i vedar, a po nizinama gdjegod dugotrajna magla