in

Kozmetičke greške koje koža ne prašta

Slatka-Tajna.Eu

​Ni dobra šminka vam ne može pomoći ako imate problematičnu kožu lica.

Ima puno razloga za to, od loše ishrane pa do loših navika. Koje su to greške koje pravite, a koje vam uzrokuju problematičnu kožu lica?

Nemojte da jako trljate kožu svaki dan

U redu je da koristite blage pilinge, ali da se iživljavate na svojoj koži, trljajući je iz sve snage je velika greška. Na taj način lice može da vam postane masnije i da dođe do pojave bubuljica.

Spavanje sa šminkom

Ako želite lijepu kožu, spavanje sa šminkom je apsolutno zabranjeno. To je tortura za vašu kožu, čini je prljavijom i masnijom. Pore se zatvaraju i put za probleme je otvoren. Dakle, umivanje pred spavanje je obavezno.

Korištenje kozmetike kojoj je istekao rok trajanja

Često se desi da koristite šminku, a da ni ne provjerite da li je rok dobar. To vam svakako uništava kožu. Obavezno provjeravajte da li vam je kozmetika dobra i obavezno je bacite poslije 12 mjeseci od otvaranja. Na svakom pakovanju kozmetičkog preparata je naznačeno koji je rok trajanja po otvaranju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ne stavljajte šminku preko šminke

Nikada nemojte da nanosite šminku preko šminke tokom dana. Ako stavljate puder ili rumenilo preko već nanesene šminke, zatvorićete pore i doći će do iritacije kože, akni i bubuljica, prenosi Ljepota&Zdravlje. 

Koristite prljave četkice za šminku

Četkice za šminku morate da čistite redovno. Na njima se ne nalaze samo ostaci šminke, već i vaše kože, pa su idealno mjesto za bakterije, koje uz šminku nanosite na vaše lice, piše “OurVanity”.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Jedva čekam Novu godinu, dolaze mi unuci i djeca”

Bh.kompanije unaprijedile poslovanje zahvaljujući projektu EU4Business