in

Kako se obući prema obliku zadnjice

Slatka-Tajna.Eu

​Zadnjica je dio tijela koji vaše tijelo čini jedinstvenim i kao što ne postoje dvoje istih ženskih grudi, ne postoje ni potpuno jednake dvije zadnjice.

Takođe, ne postoji tipičan oblik zadnjice iako su ih plastični hirurzi svrstali u nekoliko različitih kategorija.

Glavni oblici zadnjice su četvrtasti, okrugli, srcoliki i obrnuto V oblik, objašnjava dr Olga Bačilo, plastični hirurg iz Hjustona u Teksasu.

Ove kategorije su određene mjerama vašeg struka, bokova i bedara. I ako znate svoj oblik zadnjice, onda vam ta informacija može pomoći pri kupovini farmerki i donjeg veša.

Tipovi zadnjice prema plastičnim hirurzima:

Četvrtast oblik

Ako je od kukova do vaše spoljne strane butine praktično ravna linija, vrlo je vjerovatno da se radi o četvrtastom obliku zadnjice, odnosno obliku slova H. Neki ljudi s ovim oblikom imaju istaknute, visoke kosti kukova ili sloj masti na bokovima. Izbjegavajte duboki donji veš, birajte kratke pantalone, bikini gaćice ili tange.

Pantalone s visokim strukom su kao stvorene za ovaj oblik zadnjice.

Zadnjica u obliku slova V

Ovaj oblik zadnjice ima više punoće pri vrhu, blizu struka i manje volumena u donjem dijelu.

Birajte klasične gaćice ili kratke pantalone koje više pokrivaju zadnjicu i prijatnije su. Od farmerki, šansu dajte rastegljivim modelima koje vam neće spljoštiti zadnjicu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Srcoliki oblik

Ako imate uski struk i masnoću raspoređenu u donjem dijelu zadnjice ili butina, vjerovatno imate zadnjicu u obliku srca. S leđa, oblik vaših bokova i zadnjice izgleda kao oblik obrnutog srca. Ovaj oblik je uobičajen ako imate tijelo u obliku kruške.

Birajte gaćice visokog struka, tange ili bikini gaćice. Potražite rastegljive farmerke kako biste smanjili prazninu oko struka.

Okrugla zadnjica

Ovaj oblik zadnjice rezultat je punih bokova i raspodjele masnoće po cijeloj vašoj pozadini, uključujući i gornje dijelove. To stvara zakrivljenu i zaobljenu zadnjicu. Kad birate donji veš, tražite onaj s dodatnom tkaninom pozadi kako biste dobili potpunu pokrivenost. Farmerke visokog struka odlično pristaju osobama s okruglom zadnjicom.

Može li se oblik mijenjati s vremenom?

Kako starimo i prolazimo kroz razne hormonalne promjene tako se mijenja i oblik naše zadnjice. Raspodjela masti, pa i sam oblik zadnjice mijenja se u pubertetu, kada se i formiraju obline.

Oblik zadnjice se mijenja i u trudnoći, kao i za vrijeme dojenja, a sa starenjem se gubi i na čvrstoći zadnjice što ponovo utiče na njen oblik.

Što ako želite da promijenite oblik zadnjice?

Na oblik zadnjice mogu da utiču vježbanje, ishrana ili plastična hirurgija, prenosi B92. 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bosna i Hercegovina ima potencijala da se nametne kao prozviđač i izvoznik

NARODNI STUDIO SPECIJAL: Ferid Avdić, Sejo Pitić i Hamid Ragipović Besko izveli najveće hitove