in

Home spa: Najbolje što možete priuštiti sebi ako ostajete kod kuće

Slatka-Tajna.Eu

Stigli smo do samog kraja oktobra, vrijeme je maglovito, hladno i kišno i najvjerovatnije ćete naredne dane provoditi kod kuće.

Ukoliko želite da se opustite imamo savršen prijedlog za vas – spa day!  Šta ovo znači? Pretvorite svoj dom u spa centar i počastiti lice i tijelo pripremajući se za sedmicu koja je pred vama.

Odakle početi?

Pokušajte sa suhim četkanjem kože

To je najbolji način za prirodno uklanjanje mrtvih ćelija, dajući koži mekoću i poboljšavajući mikrocirkulaciju. Istovremeno, na ovaj način se povećava proizvodnju kolagena i elastičnost kože. Prije tuširanja dobro je napraviti suho četkanje.

Kupka

Ako imate vremena, kadu možete napuniti mlakom vodom sa uljima ruzmarina ili kamilice. Mirisi će vam pomoći da se smirite, a istovremeno će podmladiti kožu tijela i dati jedinstvenu mekoću. Dok ste u kadi, nanesite hidratantnu masku na lice i ostavite da djeluje najmanje 15 minuta.

Ruke

To je jedan od dijelova tijela koji često zanemarujete. Hidratantna krema sa carite maslacem i prirodnim uljima će vam pomoći, posebno ako je koristite kao masku. Nanesite veću dozu na ruke i nosite rukavice oko pola sata. Zatim ih uklonite i nježno masirajte.

Bomba za kupanje

Da, vrijeme je da koristite šarene loptice – ubacite ih u kadu i uživaćete u kupanju. Njihovi biljni sastojci i divna aroma će vas osvježiti i podmladiti.

Nega stopala

Soli eukaliptusa i ulje čajevca su najbolji izbor jer hlade, hrane i omekšavaju kožu. Napunite lavor mlakom vodom i potopite noge na pola sata. Zatim nanesite čist peškir i nanesite hidratantnu kremu za tijelo. Dobro je to učiniti neposredno prije nego što zaspite.

Maska sa pilingom

Jednom sedmično treba da koristite masku za lice sa pilingom. Uklanja mrtve ćelije, čisti kožu i nudi mekoću i sjaj.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Flasteri za oči

Flasteri opuštaju područje oko očiju, uklanjaju tamne krugove i natečenost. Ostavite ih oko 15 minuta, a zatim stimulišite područje masažom, malim, nježnim potezima.

Sheet maska

Maska sadrži bogate hidratantne sastojke i svojstva protiv bora. Nanesete je na lice i pustite epizodu svoje omiljene Netflix serije. Kada je uklonite, vaša koža postaje sjajnija i ljepša.

Kosa i vlasište

Ovdje nije riječ o šamponiranju kose, već o tretmanu koji će osvježiti vaše vlasište i oštećene krajeve kose. Ulje za kosu će nahraniti, hidrirati i dati sjaj vašoj kosi, dok je poseban piling za kosu ono što vam je potrebno za uklanjanje mrtvih ćelija sa vlasišta.

Nokti

Nanesite malu količinu ulja ili kreme za ruke na područje oko noktiju kako biste ih omekšali i dobili potrebnu hidrataciju.

Izvor: Ženskimagazin.rs

(Z. T.)

 

The post Home spa: Najbolje što možete priuštiti sebi ako ostajete kod kuće appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Odlučio žrtvovati mir u RS”

EVO OPET SE SVAĐAMO: Aleksandra Mladenović je nagovarala na duet Nenada Manojlovića