in

Više nije mogao da trpi: 21-godišnji fudbaler stao pred kamere, zaplakao i priznao da je gay

Slatka-Tajna.Eu

Skupio hrabrosti

Veznjak Adelaide Uniteda, Josh Cavallo, je među prvim profesionalnim sportistima koji su javno priznali da su homoseksualci. 
A. Čaušević


Cavallo se nada da će mnogi profesionalni fudbaleri slijediti njegov primjer i javno priznati ida su homoseksualci.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Znam da ima drugih igrača koji žive u tišini. Želim da pomognem da se pot promjeni, da pokažem svima da svako zaslužuje da bude svoj čovjek”, poručio je on.

U video kojeg je objavio Adelaide United Cavallo je zaplakao pred kamerama prilikom priznavanja da osjeća naklonost prema osobama istog spola.

“Uvijek sam se osjećao da se moram kriti jer me bilo sram. Sram da nikad neću moći raditi ono što vodim i da budem gay”.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Odrastati, igrati fudbal i biti gay su dva svijeta koja do sada nisu prekrižili puteve. Mislio sam da će ovo biti tema o kojoj se nikad neće pričati.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuKazao je da su mu saigrači i treneri poput porodice, ali da nije mogao imati uobičajan razgovor u svlačinici o ljubavnom životu kao ostali igrači.

“Osjećao sam tugu i depresiju koju ne bih poželio nikome”, poručio je Cavallo.

U ovoj sezoni 21-godišnjak je odigrao 26 utakmica. Prvo je nastupao za Western Untied, da bi se u februaru priključio Adelaide Unitedu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Predsjednik Malte u posjetu Hrvatskoj

SMIJEŠNO Daj i meni malo 😂 smijesna beba 😂