in

Legendarni bacač kugle iz Zenice završio karijeru

Slatka-Tajna.Eu


Hamza Alić se oprostio u 42. godini


Legendarni zenički bacač kugle i član AK “Zenica” nakon 26 godina odlučio je da se definitivno povuče sa borilišta i svoje mjesto prepusti mlađim atletičarima. Alić se oprostio u 42. godini i jedan je od najboljih atletičara u historiji naše države.


Sjajni bacač kugle iz Zenice nakon 26 godina aktivnog bavljenj atletikom odlučio se oprostiti


Foto: D. Kurbegović


Hamza Alić zanimljivo nikada nije bio seniorski rekorder Bosne i Hercegovine, ali je još uvijek jedini bh. atletičar koji od samostalnosti naše države ima medalju s evropskih prvenstava te i jedini bh. sportaš koji ima sve medalje sa mediteranskih igara. Skupio ih je čak četiri, ali je kuriozitet da je onu najsjajniju, zlatnu medalju te kompletirao set medalja u svojim vitrinama, osvojio posljednju i to 2018. godine u španskoj Taragoni.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Osim srebra sa EP-a u dvorani iz Göteborga; mediteranskih bronzanih medalja iz španske Almerije (2005.) i turskog Mersina (2013.), srebra iz italijanske Peskare (2009.) i zlata iz španske Taragone (2018.), njegova soba je puna i medalja sa prvenstava BiH i Balkana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Karijeru je Hamza Alić okončao s ličnim rekordom od 20.34 u dvorani te 21.07 metara na otvorenom, koji je ostvario 29. aprila 2008. godine u Draževini kod Podgorice (Crna Gora).To je jedno vrijeme bio rezultat koji je osporavan pa mu se kao službeni rekord na otvorenom vodila dužina od 20.82 metra, koju je ostvario 7. juna 2017. godine na Međunarodnom mitingu u Zenici.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ODGOVOR PROBOSANSKIH STRANAKA: Utvrđeni osnovni principi ZAJEDNIČKOG NASTUPA u procesu izborne reforme!

SVI ČEKAJU ALBUM JELENE KARLEUŠE: Sajsi je napisala tekstove ali ne zna kad će album izaći