in

Vladimir Ivić blizu povratka na mjesto uspjeha

Slatka-Tajna.Eu

​Vladimir Ivić mogao bi da se vrati u Makabi Tel Aviv, klub u kojem je imao najviše uspjeha u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Srpski stručnjak je među prvim željama čelnika kluba Miča Goldara i Džeka Angelidisa, usljed velike krize rezultate koja je zadesila izraelski tim.

Makabi je u ponedeljak uveče je doživio prvi poraz na domaćem terenu od Ašdoda rezultatom 2:0.

Trenutni trener Patrik van Leven je toliko navukao gnijev navijača da su ga poslije utakmice čekali navijači ispred svlačionice, vrijeđali ga i tražili od njega da podnese ostavku uz povike:

“Sramota, sramota”, skandirali su navijači tima iz prijestonice, a prenijeli su izraelski mediji.

Makabi je trenutno na 12. mjestu na tabeli od 14 klubova u elitnom rangu, sa svega sedam osvojenih bodova.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ovo je težak momenat, užasno veče za mene. Dobili smo rani crveni karton koji je promijenio tok utakmice. Morali smo da ostanemo u utakmici i poslije minusa od 1:0, da pronađemo energiju da izjednačimo. Samo je crveni karton napravio razliku. Ne krijem se, ne izgledamo dobro. Kao neko ko je rastao uz ovaj klub nisam srećan zbog ovog perioda, teško mi je, svima je teško. Ali moramo već od sutra da nastavimo da radimo jako i da vjerujemo. Da se ujedinimo i iskristališemo”, rekao je Van Leven poslije poraza.

Ivić je slobodan na tržištu, a ostao je u lijepom sjećanju navijačima jer je od 2018. do 2020. godine vodio Makabi do dvije uzastopne titule prvaka Izraela, uz brojne rekorde.

Nakon uspješne dvije sezone mu je ponuđen ugovor, ali ga je on odbio i ubrzo se preselio na klupu engleskog Votforda, prenosi B92.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tri pravca za borbu protiv koronavirusa

DOŠAO SAM IZ PRAGA GLADAN: Mili se prisjetio studentskih dana