in

“Amerika i EU moraju djelovati protiv Milorada Dodika!”

Slatka-Tajna.Eu

Zastupnik Socijaldemokratske partije Austrije u EU parlamentu Andreas Schieder uputio je ovih dana oštre kritike prema europskoj komisiji i komesaru za proširenje i susjedstvo Oliveru Varhelyi zbog pasivnog odnosa prema zemljama zapadnog Balkana a posebno prema Bosni i Hercegovini.

“Pogledajte zadnja dešavanja u Bosni i korake koje čini Dodik. Ti koraci vode u moguće cijepanje zemlje. Ja ne razumijem pasivnost i nedjelovanje komisije. Mi moramo konačno djelovati i spriječiti da zbog nacionalizma čitav Balkan postane žarište”, kazao je Schieder.

Osim kritika zbog nedjelovanja u slučaju Bosne i Hercegovine osvrnuo se i na nedemokratske prakse u susjednoj Srbiji pogotovo sto se tiče slobode medija – prenosi Radio Sarajevo.

Ovim povodom oglasio se i Ahmed Husagić, ispred Pokreta Snaga Domovine.

Husagić je Bosanac koji je bio donedavni koordinator integraciju austrijske političke partije SPD i jedan od čelnih ljudi bh. dijaspore toj zemlji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Smatram da je vrlo važno targetirati, a zatim koncentrisati i sinhronizovati kapacitete pro-bosanskohercegovačkih partija, ali i pojedinaca u pogledu zagovaranja u zapadnim zemljama kako bi protivustavno djelovanje radikalnih političkih partija i pojedinaca, na prvom mjestu mislim na SNSD-a i Milorada Dodika bilo spriječeno i sankcionisano. Mi ćemo kao Pokret pokrenuti određene aktivnosti u tom pravcu.

Smatram da bez odlučne akcije Europske unije i Amerike djelovanje ovih radikalnih elemenata može dovesti do nesagledivih posljedica”, istakao je Husagić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

18 poginulih u napadu na džamiju

Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo