in

Zvijezdu Bayerna kritikuju što neće da se vakciniše, a jedan podatak im svima začepio usta

Slatka-Tajna.Eu


Kimmich itekako pomogao u borbi protiv pandemije


Fudbaler Bayerna, Joshua Kimmich, našao se u centru pažnje nakon što je javno otkrio da se ne želi vakcinisati protiv koronavirusa.Kimmich je u razgovoru za njemačke medije priznao da se još uvijek ne želi vakcinisati zbog čega se našao na udaru javnosti u Njemačkoj zbog takvog stava.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Pored toga igrač Bayerna je dodao da itekako vodi računa o epidemiološkim mjerama i da se testira svako dva-tri dana.

“Nisam se vakcinisao jer nisam baš siguran u analize dugoročnih studija. Svjestan sam, naravno, svoje odgovornosti, poštujem sve higijenske mjere i testiram se svaka dva do tri dana – svako treba odlučiti za sebe. Ipak, ja nisam ni poricatelj COVID-a ni antivakser. Također ne kažem kategorički da se uopće neću vakcinisati. Vrlo je moguće da u budućnosti promijenim mišljenje”, rekao je Kimmich.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Zbog te izjave igrač Bayerna se našao na kritikama njemačke javnosti koja je osudila njegovo “neodgovorno” ponašanjem činjenicom da se ne želi vakcinisati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuMeđutim, nakon toga u javnosti su se pojavile informacije koje su utišale kritičare kada su vidjeli koliko je Kimmich pomagao u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Naime, Kimmich je pokrenuo kampanju “WeKickCorona” tokom pandemije preko koje je prikupio čak osam miliona eura kako bi pomogao njemačkom zdravstvu u borbi protiv koronavirusa.

Ovaj potez je oduševio mnoge, ali i utišao sve one koji su žestoko kritikovali Kimmicha prethodnih dana.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

IMENOVANJE NOVOG AMERIČKOG AMBASADORA U BIH DANAS NA SENATU: Da li će Murphy uskoro u Sarajevo zavisi od…

Kod Bijeljine počela probna proizvodnja agropeleta