in

Svjetsko prvenstvo u Beogradu: 670 boksača se bori za 100.000 eura / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom ceremonojom u nedjelju večer  je u Beogradu otvoreno Svjetsko prvenstvo u olimpijskom boksu, javlja Anadolija.

Na prvenstvu koje traje do 6. studenog trebalo bi da sudjeluje 670 boksera iz 103 države. U glavnom gradu Srbije boravi oko 1.350 članova bokserskih reprezentacija.

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin ranije je izjavio da je nagrada za prvake svijeta u svim kategorijama 100.000 eura, da će za srebrnu medalju bokseri dobiti 50.000 eura, a za brončane medalje po 25.000 eura.

Foto: Anadolija / U Beogradu otvoreno Svjetsko prvenstvo u boksu

Naglasio je da je ovo prvo Svjetsko prvenstvo u olimpijskim boksu koje se organizira u ovom formatu i da sa novim rukovodstvom Svjetske bokserske organizacije (AIBA) boks doživljava “svjetsku renesansu”.

Zaostavština ovog prvenstva će biti 1.000 bokserskih džakova, 2.000 bokserskih rukavica i 17 ringova, koji će biti podijeljeni lokalnim samoupravama u Srbiji, a od donacija iz Rusije će biti izgrađen nacionalni trening centar koji će biti infrastruktura za razvoj boksa u Srbiji.

No, početak planetarnog prvenstva obilježio je skandal. Naime, kako je AA ranije izvještavala, izaslanstvo Bokserskog saveza Kosova zaustavljeno je na graničnom prijelazu Merdare, pošto joj vlasti Srbije treći put nisu dozvolile da uđe u Srbiju radi sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u boksu u Beogradu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: Anadolija / U Beogradu otvoreno Svjetsko prvenstvo u boksu

Olimpijski savez Kosova (KOK) priopćio je da je u subotu kosovsko izaslanstvo u kojoj su trojice boksera, izbornik i tajnik Bokserskog saveza, dva puta pokušala da uđe u Srbiju kako bi učestvovala na Svjetskom prvenstvu, ali im granični organi Srbije nisu dozvolili zbog državnih simbola na uniformama sportista.

Kosovsko izaslanstvo je i u nedjelju pokušalo po treći put da uđe u Srbiju, ali je ponovo odbijeno.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U bolnici u Dubravi zauzeti svi kreveti na intenzivnom COVID odjelu

Svetislav Pešić izašao iz bolnice