in

Potencijalni kineski investitori stigli u Novi Travnik

Slatka-Tajna.Eu

U Općini Novi Travnik održan je sastanak predstavnika Općine na čelu s načelnikom Stjepanom Dujom i kineske kompanije KREMIT na čelu s predsjednikom kompanije Hao Yong Jingom.
Kompanija KREMIT predstavila je svoje poslovanje i iskazala veliki interes za eksploataciju arhitektonsko- građevnog kamena – mermera na području općine Novi Travnik.

Načelnik Dujo istaknuo je spremnost Općine Novi Travnik da izađe u susret svakom potencijalnom investitoru pa i kompaniji KREMIT.

Zaključeno je da će Općina i kompanija KREMIT razmijeniti podatke o traženim područjima na kojima bi se obavila istraživanja arhitektonsko građevnog kamena – mermera i da će se učiniti sve u skladu sa zakonskom regulativom da se pomogne da kompanija KREMIT dođe i posluje na području općine Novi Travnik.

Predsjednik kompanije KREMIT Hao Yong Jing istakao je namjeru da ukoliko dođe do eksploatacije arhitektonsko građevnog kamena – mermera na području novotravničke općine da će ova kompanije otvoriti i prerađivačke kapacitete za kamen na području ove općine i uposliti znatan broj ljudi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Mačka upoznala psa sa svojim mačićem, prizor je presladak

NE DROGIRAM SE, JA SAM DROGA: Jovana Jeremić slavila rođendan u svom stilu