in

Muškarci, vrijeme je da razmislite o baletankama

Slatka-Tajna.Eu

Klasične baletanke dizajnirane kao ženska obuća pojavile su se 1940. godine, kada ih je proslavila francuska kompanija “Repetto”. I danas su popularne i moderne, primjerene svim odijevnim kombinacijama. Novina je da će baletanke postati obuća koju će nositi i pripadnici muške populacije.

Veliki broj muškaraca odlučio je da prošeta u baletankama na održanim modnim događajima održanim po različitim evropskim metropolama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Nedavno se pojavio prijedlog da bi baletanke mogli da nose i muškarci. Na proljetnim modnim nastupima modne kuće „Bode”, „Jil Sanders” i „Dries Van Noten” debitovale su sa modelima muških baletanki. Predstavljene su u kombinaciji sa elegantnim muškim odijelima, farmerkama ili u sportskim kombinacijama odjeće. Na nekim od modela izgledale su zanimljivije od klasičnih cipela.

Muške baletanke izgledaju kao neobična ideja, ali je činjenica da sve veći broj dizajnera, predviđa da će u proljeće 2022. godine one biti hit u svjetskim modnim centrima, poput Milana,Londona, Njujorka i Pariza.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za sada modni brend “Maison Margiela”, prodaje baletanke od 650 eura.

Izvor: Rts.rs

(L. M.)

 

The post Muškarci, vrijeme je da razmislite o baletankama appeared first on Azra Magazin.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Čovjek nezdravih ambicija što je zasjeo na grbaču nama ovdje u Srbiji”

ČESTITAMO: Ovi kandidati su se izborili za prolazak u naredni krug “Zvezda Granda”