in

Dijete povrijeđeno u požaru u Brčkom životno ugroženo

Slatka-Tajna.Eu

U jučerašnjem požaru u Brčkom koji je zahvatio porodičnu kuću stradalo je šest, a povrijeđeno više osoba. Među povrijeđenima je i petogodišnje dijete koje se nalazi u teškom zdravstvenom stanju.

Ovu informaciju za N1 potvrdila je Ersija Aščerić-Mujadinović, glasnogovornica UKC Tuzla na kojem je smješteno dijete koje se, kako nam je kazala nalazi u kritičnom stanju.

“Dijete je primljeno u UKC Tuzla, smješten je na pedijatriji i nalazi se u jedinici intenzivne njege. Na mehaničkoj je ventilaciji i u nestabilnom stanju. Povrede su veoma teške, životno je ugrožen. Bio je plan da se dijete transportuje u Beograd na dalje liječenje, međutim, njegovo zdravstveno stanje to sada ne dozvoljava. Pratit ćemo situaciju i ukoliko se utvrdi da njegovo stanje može podnijeti put, bit će prebačen u Beograd”, kazala nam je Aščerić-Mujadinović.

Ostalih sedam osoba koje su zadobile povrede u požaru prenoćile su u brčanskoj bolnici. Kako je za N1 kazao Sead Šadić, šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi Brčko Distrikta, osjećaju se dobro i planirano je da danas budu pušteni na kućno liječenje.

“Vlada Brčkog distrikta je u saradnji sa partnerskim organizacijama organizovala im smještaj. Oni će biti u hotelskim jedinicama dok im lokalna zajednica ili ne obnovi postojeću kuću ili dok im se ne dodijeli alternativni smještaj. Mi smo se u ovom trenutku opredijelili za hotel jer je to bila procjena psihologa. Također, Vlada se ponudila finansirati i dženaze, ali njihova rodbina iz Njemačke je istakla da će oni preuzeti taj dio na sebe”, ispričao nam je Šadić.

Naveo je i to da tačan uzrok požara nije poznat i da će to utvrditi dalja istraga.

“Međutim, prema rezultatima obdukcije stradalih možemo reći da je smrt uslijedila trovanjem ugljen-monoksidom. Još nije poznato kada će se obaviti dženaze, ali taj dan će biti proglašen dan žalosti”, zaključio je Šadić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NOVI IMIDŽ PJEVAČA: Armin Bijedić je sada plavušan

Borac zaustavljen na Kosovu – SportSport.ba