in

Denis Bećirović: “Dodik jeste problem, ali ni približno velik i opasan kao njegov stvarni šef

Slatka-Tajna.Eu

Delegat u Domu naroda BiH Denis Bećirović smatra da se jučerašnji sastanak Aleksandra Vučića i Milorada Dodika može kondenzovano iskazati u dvije ocjene i jednom njihovom zajedničkom apelu.

Bećirović navodi da su dvije suštinske ocjene.

– Prva, Dodik je jučer govorio o pravnim i političkim aspektima opasne politike čiji je krajnji cilj stvaranje “srpskog sveta” ili, tačnije rečeno, velike Srbije, navodi Bećirović i druga: – Vučić je, u skladu s dogovorenom “podjelom tema”, govorio o ekonomskim i infrastrukturnim aspektima na putu do konačnog cilja – stvaranje “srpskog sveta” ili velike Srbije.

Bećirović navodi da zajednički apel Vučića i Dodika Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama u suštini glasi: – Sankcije za podrivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma nisu rješenje, pustite nas da neometano, nekažnjeno i planski nastavimo blokirati, obesmišljavati i rušiti državu Bosnu i Hercegovinu suprotno svim normama domaćeg i međunarodnog prava.

– Na kraju, ne zaboravimo, Dodik jeste problem, ali ni približno velik i opasan kao njegov stvarni šef – Aleksandar Vučić.

Upravo je ovaj radikal iznutra i naprednjak spolja glavni kolovođa u novom udruženom ekspanzionističkom i zločinačkom projektu protiv države Bosne i Hercegovine, kao i drugih susjednih država.

Potcijeniti razornu destruktivnost Vučićeve politike koja pokušava realizirati projekt osmišljen u Memorandumu SANU II mogu samo neznalice i naivni političari, navodi Bećirović.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Poljski napadač igra sezonu života: Lewin teror nad golmanom Hoffenheima

Riješite se buba koje se zavlače u kuću