in

U Hrvatskoj danas čak 3258 novozaraženih!

Slatka-Tajna.Eu

Borba protiv koronavirusa

Foto: Kristina Stedul Fabac/Damir Spehar / PIXSELL

Nastavljen je velik rast broja novih slučajeva zaraze u četvrtom valu epidemije koronavirusa. Prema neslužbenim informacijama, danas je čak 3258 novozaraženih!

Objavljena je i nova koronakarta zemalja Europske unije. Hrvatska je sve više u tamnocrvenoj boji, koja označava i najveću 14-dnevnu incidenciju. Osim Zagreba, od danas je u toj boji i većina kontinentalne Hrvatske. Na najnovijoj koronakarti još je izraženija podjela Europe. Zapadne i zemlje na sjeveru uglavnom su u zelenoj i narančastoj, a srednja i istočna Europa u crvenoj i tamnocrvenoj boji.

Iako se nagađa o široj primjeni COVID-potvrda, ministar zdravstva Vili Beroš kaže – sve je na stolu, datuma primjene nema, sve ovisi o daljnjoj epidemiološkoj situaciji.

– Jučer su se pojavile određene informacije da mjere kreću s određenim datumom, to nije tako. Možda to netko pokušava kao dodatan pritisak na Vladu i Stožer, što je moguće legitimno, no zbunjujemo na taj način našu populaciju, rekao je Beroš.

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, od početka pandemije koronavirusa u svijetu je umrlo više od 115 tisuća zdravstvenih radnika. Najviše medicinskog osoblja umrlo je u prvim mjesecima pandmije zbog loše zaštite, no zbog neravnomjerne raspodjele cjepiva i nedostatne količine u siromašnijim zemljama još je izrazito izloženo riziku od umiranja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U Afirici je dosad cijepljeno samo 10 posto medicinskih radnika, a u većini bogatijih zemalja imunizirano ih je više od 80 posto. 

Iz Rusije stižu zabrinjavajuće vijesti vezane za pandemiju. Osim velikog broja zaraženih i preminulih, Rusi javljaju i o novom soju koronavirusa koji bi mogao biti još opasniji i zarazniji od trenutačno u svijetu dominantnog delta-soja. Ruski predsjednik Vladimir Putin odobrio je tjedni prekid rada u cijeloj državi od 30. listopada do 7. studenog kako bi čelnici ruskih regija mogli uvesti restrikcije prema vlastitom nahođenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

301 Moved Permanently

Kakav gaf! Svi su se pitali koga to vodi Fatih Terim