in

Tvorac bitcoina sada je 20. najbogatija osoba na svijetu

Slatka-Tajna.Eu

Sredinom aprila, tvorac Bitcoin mreže, Satoshi Nakamoto ušao je na popis 20 najbogatijih milijardera na svijetu, ali nakon što je cijena bitcoina pala, bogatstvo ‘izumitelja’ je naglo palo no opet se nepoznati Satoshi pridružio ovoj elitnoj ekipi u trenutku kada je cijena jednog bitcoina premašila 65.00p dolara.

Razlog zašto ljudi pretpostavljaju da Satoshi Nakamoto posjeduje sve ovo bogatstvo je taj što se procjenjuje da izumitelj Bitcoina posjeduje oko jedan milion BTC-a. Naravno, postoje procjene donje granice koje govore da je izumitelj prikupio samo 750.000 BTC, a zatim procjene gornje granice koje pretpostavljaju da Nakamoto ima više od 1,1 milion BTC.

Nakamoto je vlasnik oko 60,7 milijardi dolara u bitcoinima (BTC) ali također ima i 625 miliona dolara u bitcoin gotovini (BCH), 169 miliona dolara u bitcoinsv-ima (BSV) te 191 miliona dolara u gotovini (ranije poznati kao BCHA ili Bitcoin ABC ). To je ukupno oko 60,9 milijardi dolara između te četiri mreže što postavlja izumitelja Bitcoina na 20. poziciju na Forbesovoj listi milijardera.

Nakon što se ova vijest proširila kripto medijima i forumima mnogi su komentirali kako je ključ novčanika u kojem se sve ovo nalazi vrlo vjerovatno izgubljen je malo ko bi ostao imun na toliko bogatstvo koje samo stoji u digitalnom novčaniku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

IMA KVALITETNIH PJEVAČA,ALI I ONIH KOJI IDU NA IZGLED: Šejla Hujdur osvojila je žiri “Zvezda Granda”

ZOVEMO SLUČAJNE LJUDE NA TELEFON 9