in

Tužilaštvo će istražiti ko je koristio oduzeti mobitel Novalićeve sekretarke

Slatka-Tajna.Eu

U nastvku suđenja Fadilu Novaliću i drugima u predmetu “Respiratori”, tužilac Mirza Hukeljić obavijestio je Sud BiH kako će Tužilaštvo pokrenuti istragu o navodima svjedokinje Edite Kalajdžić da je njen mobitel, koji joj je oduzet u okviru ove istrage kao dokazni materijal i trebao biti deponovan u Tužilštvu BiH, korišten nakon toga.

Kalajdžić je navela kako je svjedočila tome da njena pomoćnica ulazi u njenu prostoriju i donosi svoj telefon na kojem pokazuje aktivni poziv s broja telefona koji se nalazi u Tužilaštvu BiH.

Podsjetimo, u sudnici je odbrana više puta spomenula kako se mobitel sekretarke Fadila Novalića koristio nakon zaplijene. Novalićeva advokati Vasvija Vidović kazala je i na prošlom i na ovom ročištu kako je potrebno to istražiti te da je i sama svašta doživjela.

“Vrijeme će pokazati da ovaj slučaj ima ozbiljnu pozadinu, a da, nažalost, javnost ne reaguje. Prema iskazima svjedoka, oduzeti telefoni korišteni su nakon što su deponovani u Tužilaštvo BiH.  Svjedokinja je rekla da se telefon kontinuirano upotrebljava. On je po nama deponovan u Tužilaštvu, tako je po zakonu. I da tužilac ustane i kaže neće se voditi istraga o tome? Znate gdje bi on završi o u nekoj drugoj civlizovanoj zemlji?”, kazala je Vidović nakon prošlog ročišta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sud BiH je Tužilaštvu dostavio ranije pet podnesaka od Edite Kalajdžić u kojima navodi da je sa njenog mobilnog telefona, koji je deponovan u Tužilaštvu, korištena viber aplikacija upućena prema licima koje ona poznaje.

Danas je bilo govora i o javnim nabavkama, a jedno od pitanja je bilo da se informacije na E-portalu mogu mijenjati. Svjedokinja je rekla da ne mogu, ali je advokati Senka Nožica navela kako to nije tačno te pokazala jedan od primjera kada je informacija objavljena 6. aprila 2020. godine dopunjena 30. aprila 2020. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako ih birate i gdje ih čuvate?

Natho: Očekivali smo tešku utakmicu