in

SINAN SAKIĆ BI 13. OKTOBRA NAPUNIO 65 GODINA: Posljednji aplauz dobio 2017. godine

Slatka-Tajna.Eu

Bližnji Sinana Sakića i brojni fanovi su se putem društvenih mreža pjesmom i slikama prisjetili legende folka. Njegova karijera je jedna od najbogatijih sa mega hitovima. I kada bi zanemarili sve od njegovih početaka 1978. godine sa albumom „Miko druže moj“ uzburkao je strasti folk poklonika. A 1982. godine „Reci sve želje“ postao je neprevaziđena zvijezda muzičke scene bivše Jugoslavije.

Na izmaku snage

Njegovih deset albuma sa “Južnim vetrom” i hitovi „Ej od kad sam se rodio“, „Sudbina me na put šalje“, „Zoko moja Zoko“, „Zaljubljen u tebe“… pa do saradnje sa Srkijem i pjesmama „Pijem na eks“, „Sunce moje“, „Da se opet rodim“, „Život da stane ne sme“… načinili bi podugačku listu svega onoga što je stvorio. Stvorio je svojim neobičnim i prepoznatljivim glasom čovjek za koga kažu da je bio pun dobrote, one naivne, neiskvarene. Predusretljiv i tih.

Istina samo kada bi „cvrcnuo“ i kazao „ovako, lepo” tu bi bila tačka. Tu bi ga obuzimala viski i kola. A onda bi i zapjevao „Hajdemo dalje moja tugo“. Otpjevao je i hitove sa svojom najdražom prijateljicom i kolegicom Šemsom „A mene nema više“, sa Muharemom „Posljednji aplauz“ kao da je znao da će baš te 2017. godine na Tašmejdanu upravo dobiti posljednji aplauz svog života i karijere.

Bili smo svjedokom tog posljednjeg koncerta kada ga je njegov sin Alen zamolio da još otpjeva samo jednu pjesmu, a on je bio na izmaku snage. Ne mogu, kazao je Sinan koji je uvijek bio spreman za pjevati. Sreli smo ga dan kasnije u njegovoj kući kada je zapjevao „Kunem se u očev grob, kad bi imao šansu da ispravim to, pa da se ponosiš sa mnom, matori moj.“ Sinčo, kako su ga svi zvali od milja, beskrajno je volio svoju djecu, ali i svoju Sabinu koja mu je bila podrška do zadnjeg trena s kojom je proveo skoro četiri decenije. Ona ga je bodrila, pazila do zadnjeg njegovog daha. A 13. oktobra ove godine bi slavio 65 rođendan…

 Retrospektiva života

I danas se kaže ne može pomiriti s njegovim odlaskom stoga je naumila da u vili u Loznici, Sinanovom rodnom mjestu i mjestu gdje je ukopan, da napravi muzej koji bi ujedno bila retrospektiva njegovog života i njegovog muzičkog djelovanja.

Rasta: Ne pada jabuka dalje od stabla

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nedavno je sin Sinana Sakića, Alen, koji je naslijedio muzički talenat od oca, ali otišao u drugom muzičkom smjeru, proslavio rođendan. A Rasta, kao drug iz djetinjstva i saradnik, napisao mu da je pristojan momak, a i ne čudi jer ne pada jabuka dalje od stabla.

Dž. H. M. 

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JEDEM ONO ŠTO IZVUČEM!! TOPLA vs LEDENA HRANA *najtezi izazov*

Rusija briše talibane s liste ekstremista / Bljesak.info