in

Seka Aleksić teškim putem došla do uspjeha: Živjela u neimaštini, napustila školu, sa 19 otišla iz Srbije, a danas je zvijezda

Slatka-Tajna.Eu

Seka Aleksić je jedna od naših najuspešnijih folk pevačica, uz srećnu porodicu živi u luksuzu a retko ko zna koliko se kroz život namučila da bi stekla sve što danas ima.

Rođena je u Zvorniku 1981. godine. Njen otac je bio vozač, a majka je bila zaposlena u fudbalskom klubu „Drina“. Detinjstvo je provela u svom rodnom gradu u srpskoj varoši bezbrižno rastući uz svoje roditelje i brata.

Još od malih nogu pokazivala je svoje vokalne sposobnosti, te je u horu svoje osnovne škole „Mitar Trifunović Učo„ nastupala kao solista, a sa horom svojoj školi donela je brojne nagrade. Omiljena pevačica i uzor u tom periodu joj je bila Vesna Zmijanac.

Posle razvoda roditelja nastavlja da živi sa svojom majkom i bratom u Zvorniku. Dva meseca po završetku četvrtog razreda osnovne škole, strahote rata su je prinudile da sa svojom porodicom izbegne u Banju Koviljaču a godinu dana kasnije su se preselili u selo Lipolist kraj Šapca.

Svetlana se rado seća svog detinjstva i odrastanja, i pored teške materijalne situacije koje je sa sobom nosilo izbeglištvo, požrtvovana majka Ibrima se trudila da njena deca ni u čemu ne oskudevaju. Marljiva i vredna, od malih nogu, Svetlana se isticala od svojih školskih drugara. Sa svojih četrnaest godina počela je da peva po raznim kafanama kako bi sebi i svojoj porodici obezbedila koji dinar viška. Volela je da peva, uvek je bila nasmejana, i takvu je svi iz Lipolista pamte, a ona, i dan danas, kada gostuje u blizini, voli da se vidi sa svojim prijateljima koji su obeležili njeno odrastanje.

Nakon završetka osnovne škole upisala je Srednju poljoprivrednu školu ali ju je zbog lošeg uspeha napustila 1996. i posvetila se pevanju.

Temperamentna od malih nogu, rođena u ljubavi osoba dve različite vere, u horoskopskom znaku bika, jasno je znala svoj cilj – da će jednog dana živeti svoj san i biti muzička zvezda. Rado priča o tome u brojnim emisijama kako se njena majka bunila da bude pevačica. Da bi udovoljila svojoj majci, a svesna teških vremena koje je prošla, shvatajući da pored pevanja mora imati i „zanat u rukama„, Seka završava za ženskog frizera, tako da odatle potiče njena ljubav prema modi, prepoznavanju kvalitetnih brendova i naravno, stilizovanju kose. Sa 19 godina odlazi u Švajcarsku na dve godine, gde je intenzivno nastupajući po klubovima i diskotekama, uradila matricu za svoj prvi album.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Iz Švajcarske se vratila u Bijeljinu i nastupala u Hali sportova na desetom po redu festivalu narodne muzike Moravski Biser u Ćupriji sa pesmom Idealno tvoja, koja osvaja prvu nagradu publike. Na harizmatičnu crnokosu niko nije ostao ravnodušan, pa ni njen budući suprug kog je na tom festivalu i upoznala.

Međutim, posle kratkog vremena, Seka i njen muž su se razveli i ubrzo je našla novog dečka Zorana koji je takođe bio i njen menadžer. Od nastupa 2002. na muzičkom festivalu u Ćupriji, koji je bio njen prvi veći nastup kao pevačice, nastavila je da živi i radi u Srbiji. Od 2007. postaje jedna od najtiražnijih pevačica u Srbiji.

Danas je u srećnom braku sa Veljkom Piljikićem, kojem je rodila dva sina, Jakova i Jovana. Nakon teškoća sa začećem, Seka se okrenula veri i manastirima.

Kurir.rs


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DIGLI RUKE OD BRAKA: Dejan i Dalila više ne razmišljaju o pomirenju

U petak česta kiša, ponegdje i obilnija, jugo, na kopnu svježije