in

Nesreće na filmskim setovima: I sin Brucea Leeja stradao je prilikom snimanja

Slatka-Tajna.Eu

Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je poznati glumac Alec Baldwin pucao iz rekvizita i pritom slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu. To nije prvi put da se u svijetu filma dešavaju takve nesreće.

Brandon Lee, sin legendarnog glumca i majstora borilačkih vještina Bruce Lee-a, stradao je snimajući film Vrana kada su se u pištolju koji je trebao biti prazan našli pravi meci. Službena istraga je utvrdila da je njegova smrt bila nesrećan slučaj i posledica nepravilne provjere oružja.

Upravo je “Vrana” trebalo da bude velika prekretnica njegove karijere, nakon “Showdown” i “Malog Tokija”, jer je htio da snimi film po kom će ostati zapamćen dobar glumac, a ne kao sin legende. Zanimljivo je da su se od samog početka na setu dešavale različite nezgode. Stolar koji je radio na scenografiji zadobio je teške opekotine nakon što je jedna od dizalica udarila u dalekovod, nezadovoljni član produkcije automobilom se zabio u studijski prostor gdje se odvijalo snimanje, a snažna oluja koja je zahvatila Sjevernu Karolinu uništila je spoljni dio seta. Sve je kuliminiralo nesrećom u kojoj je život izgubio mladi glumac.

Izvor : Otac i sin sahranjeni jedan pored drugoga

I mladi australski glumac Johann Ofner poginuo je tokom snimanja hip hop glazbenog videa u baru u Brisbaneu. Mladi glumac upucan je u prsa, a u pištolju za snimanje su umjesto lažnih bili pravi meci.

Associated Press je utvrdio da su od 1990. godine najmanje 43 osobe umrle na snimanjima filmova u SAD-u i da je više od 150 ostalo s povredama koje su promijenile njihov život, brojevi su dobijeni pročešljavanjem podataka iz istraga o sigurnosti na radnom mjestu i avijaciji, sudskim zapisima i vijestima. Te brojke gotovo sigurno ne govore cijelu priču: AP je pronašao nekoliko slučajeva u kojima velike nesreće ili nisu bile zavedne u istražnim zapisima ili se nisu pojavile u bazi podataka o najozbiljnijim nesrećama Uprave za sigurnost i zdravlje na radu u SAD-u.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Boje jeseni na vašim noktima

Imamo šansu, ništa nije izgubljeno