in

ROĐENA U LJUBAVI OSOBA DVIJE VJERE: Seka živjela u neimaštini, napustila školu pa potom i Srbiju

Slatka-Tajna.Eu

Seka Aleksić je jedna od najuspješnijih folk pjevačica u regiji, uz sretnu porodicu živi u luksuzu a rijetko ko zna koliko se kroz život namučila da bi stekla sve što danas ima.

Rođena je u Zvorniku 1981. godine. Njen otac je bio vozač, a majka je bila zaposlena u fudbalskom klubu „Drina“.

Još od malih nogu pokazivala je svoje vokalne sposobnosti, te je u horu svoje osnovne škole „Mitar Trifunović Učo„ nastupala kao solista, a sa horom svojoj školi donijela je brojne nagrade. Omiljena pjevačica i uzor u tom periodu joj je bila Vesna Zmijanac. Poslije razvoda roditelja nastavlja da živi sa svojom majkom i bratom u Zvorniku. Dva mjeseca po završetku četvrtog razreda osnovne škole, strahote rata su je prinudile da sa svojom porodicom izbjegne u Banju Koviljaču a godinu dana kasnije su se preselili u selo Lipolist kraj Šapca.

Svetlana se rado sjeća svog djetinjstva i odrastanja, i pored teške materijalne situacije koje je sa sobom nosilo izbjeglištvo, požrtvovana majka Ibrima se trudila da njena djeca ni u čemu ne oskudijevaju. Marljiva i vrijedna, od malih nogu, Svetlana se isticala od svojih školskih drugara. Sa svojih četrnaest godina počela je da pjeva po raznim kafanama kako bi sebi i svojoj porodici obezbijedila koji dinar viška. Voljela je da pjeva, uvijek je bila nasmijana, i takvu je svi iz Lipolista pamte, a ona, i dan danas, kada gostuje u blizini, voli da se vidi sa svojim prijateljima koji su obilježili njeno odrastanje. Nakon završetka osnovne škole upisala je Srednju poljoprivrednu školu ali ju je zbog lošeg uspjeha napustila 1996. i posvetila se pjevanju.

Temperamentna od malih nogu, rođena u ljubavi osoba dvije različite vjere, u horoskopskom znaku bika, jasno je znala svoj cilj – da će jednog dana živjeti svoj san i biti muzička zvijezda. Rado priča o tome u brojnim emisijama kako se njena majka bunila da bude pjevačica. Da bi udovoljila svojoj majci, a svjesna teških vremena koje je prošla, shvatajući da pored pjevanja mora imati i „zanat u rukama„, Seka završava za ženskog frizera, tako da odatle potiče njena ljubav prema modi, prepoznavanju kvalitetnih brendova i naravno, stilizovanju kose. Sa 19 godina odlazi u Švicarsku na dvije godine, gdje je intenzivno nastupajući po klubovima i diskotekama, uradila matricu za svoj prvi album.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuIz Švicarske se vratila u Bijeljinu i nastupala u Hali sportova na desetom po redu festivalu narodne muzike Moravski Biser u Ćupriji sa pjesmom “Idealno tvoja”, koja osvaja prvu nagradu publike. Na harizmatičnu crnokosu niko nije ostao ravnodušan, pa ni njen budući suprug kog je na tom festivalu i upoznala.

Međutim, poslije kratkog vremena, Seka i njen muž su se razveli i ubrzo je našla novog dečka Zorana koji je takođe bio i njen menadžer. Od nastupa 2002. na muzičkom festivalu u Ćupriji, koji je bio njen prvi veći nastup kao pjevačice, nastavila je da živi i radi u Srbiji. Od 2007. postaje jedna od najtiražnijih pjevačica u Srbiji.

Danas je u sretnom braku sa Veljkom Piljikićem, kojem je rodila dva sina, Jakova i Jovana. Nakon teškoća sa začećem, Seka se okrenula vjeri i manastirima.

(Express/Kurir)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Elvis Mujić dijeli pravdu na derbiju Zrinjskog i Sarajeva, Dragan Petrović sudi Želji

Uručeni prvi ugovori o dodjeli nepovratnog novca za digitalnu i zelenu tranziciju