in

NIVES ZAČUĐENA ŠKOLSKIM PRAVILIMA: Zašto moja kćerka ne smije nositi kratko?

Slatka-Tajna.Eu

Nives Celzijus dala je svoje mišljenje o školskim pravilima kada je u pitanju odijevanje djevojčica. Nije joj jasno zašto djevojčice ne mogu da obuku kratke hlače, a dječaci mogu. Bilo je u momentu sramota jer je upravo ona, pri strašnim vrelinama, kazala kćerki da obuče nešto nalik šortsu.

A onda su pretpostavljeni kazali da treba učiti djecu da se pristojno oblače. Na pitanje zbog čega, kazali su da se treba voditi računa kako ne bi dječaci “pustili nešto iz gaća”. Znači, pita se Nives, da li i ti roditelji dječaka treba da vode računa kako zadržati tu “njihovu stvar u hlačama”. U njeno doba, kaže, te izazovne varijante su bile neprihvatljive, ali iz drugih razloga.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sada, kada bi se ona pitala, trebaju male djevojčice nositi grudnjak i gaćice na plaži, bebe oblačiti, kućnim ljubincima na plaži kriti intimne dijelove da bi zaboga muškarci zadržali svoju stvar u gaćama. A civilizacijski gledano odjeća je samo zaštita tijela od klimatskih promjena jer golotinja je priroda, po njenom mišljenju.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Olmo već u januaru mijenja klub?

Freelanceri u BiH bez prava na liječenje