in

Među najboljima: Švedska kraljica Silvia uručila je značajnu nagradu mostarskoj organizaciji “Novi put”

Slatka-Tajna.Eu

NVO “Novi put” iz Mostara jedna je od deset organizacija dobitnica ove nagrade, uručene na događaju u Kraljevskoj palači u Stockholmu
Švedska kraljica Silvia je na čelu Zaklade “Dijete10” (Child10), kao i “Spasi djecu”, čiji je cilj zaustaviti trgovinu djecom, s naglaskom na sprječavanju, zaštiti i procesuiranju počinitelja i eliminiranju potražnje. Žele potaknuti i uključiti sve aktere u društvu na jačanje nacionalne svijesti te međunarodnu koordinaciju i suradnju u ovom području, pristupom koji se temelji na pravima djeteta. Zajedno s lokalnim organizacijama i drugim vodećim stručnjacima razvijaju i zagovaraju snažna i održiva rješenja za zaustavljanje trgovine djecom i seksualne ekspoatacije.

Na ovogodišnjoj dodjeli u globalnom obraćanju naveli su “da su svi dobitnici predani stručnjaci u borbi protiv trgovine ljudima i seksualne eksploatacije djece u Europi”.

Dobitnike čini grupa od deset organizacija, od 90 nominiranih iz 27 različitih zemalja, koji zajedno imaju više od 100 godina iskustva u ovom području.

– Iznimno smo ponosni što smo odabrali ove organizacije i radujemo se što ćemo podržati njihov hrabar i učinkovit rad, kaže Jacob Flärdh, glavni tajnik Child10.

Mostarska organizacija među deset dobitnika nagrada / Facebook

U obrazloženju dodjeljene nagrade mostarskoj nevladinoj organizaciji “Novi put”, Abidi Pehlić i Almi Muratović -Kajtaz, stoji:

“Novi put implementirani su programi za borbu protiv trgovine ljudima za edukaciju i prevenciju među kategorijama osjetljivim na trgovinu ljudima, s posebnim naglaskom na sprječavanje trgovine ljudima radi seksualne eksploatacije, prisilne molitve, dječjih brakova i kriminala. Oni održavaju obuke i seminare za predstavnike različitih organizacija i općoj javnosti, provode kampanje za podizanje svijesti u društvu i medijima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










¨Novi put¨ vodi i liniju za pomoć i savjetovanje za žrtve svih oblika savremenog ropstva. ”

Osim mostarskog “Novog puta”, dobitnici su bile i organizacije i udruđenja iz Njemačke, Austrije, Norveške, Rumunjske, Italije, Nizozemske, Srbije, Švedske, Latvije i Albanije.

Autor teksta je Miralem Pervizović. Njegov profesionalni rad počeo je 1977. godine kada se zaposlio na Radio Banjoj Luci gdje je radio do početka rata, a bio je dugogodišnji stalni saradnik banjalučkih novina GLAS do 1992. Od 1993. vodi novine Asyl Times u Švedskoj, gdje okuplja ugledne dopisnike iz cijelog svijeta. I kao glavni urednik u dvije godine izdaje 52 broja. Istovremeno, tih ratnih godina i kasnije, sarađivao je sa Oslobođenjem, Svijetom i BiH Eksklusivom. Od 1996. radi kao glavni i odgovorni urednik na Bh. Radio Malmö -u.

Preuzeto: MojaBiH


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VANIMY SIMENS UBIO POLICAJKU NAKON STO GA JE NAPALA GTA 5 ROLEPLAY

Sarah Jessica Parker još jednom pokazala zašto je ikona stila