in

CFI časopis po drugi put proglasio UniCredit za najbolju banku s društvenim uticajem u Evropi

Slatka-Tajna.Eu

Magazin Capital Finance International (CFI.co) proglasio je UniCredit za najbolju banku s društvenim uticajem u Evropi u 2021. godini. Drugu godinu zaredom, časopis je odabrao UniCredit za vodeću instituciju koja daje snažan doprinos pozitivnom društvenom razvoju, te utiče na podršku realnoj ekonomiji u cijeloj Evropi.

Žiri je istakao posvećenost UniCredit-a istrajnom sistemu vrijednosti i značajne napore u integrisanju održivosti u svoje kapitalne strategije. Također, pohvaljena je ponuda banke, koja nudi konkretna rješenja za održivi razvoj, uključujući finansijsku edukaciju za mlade i programe izgradnje kapaciteta za preduzetnice, kao i jasan napredak UniCredit-a u nekoliko ambicioznih ESG ciljeva.

Komentarišući nagradu, Roberta Marracino, Direktorica za ESG strategiju i bankarstvo s društvenim uticajem UniCredit Grupe, izjavila je: „Izuzetno smo ponosni što nas je CFI ponovno priznala kao najbolju banku s društvenim uticajem u Evropi. Nastavljamo vrijedno raditi na ostvarivanju naših ESG ciljeva, uz snažnu posvećenost podršci našim klijentima i zajednicama u trenutnoj fazi tranzicije, osiguravajući pravedan put za sve prema inkluzivnijoj i održivoj ekonomiji i društvu”.

Program bankarstva s društvenim uticajem UniCredit-a (SIB), od pokretanja u Italiji krajem 2017. godine, plasirao je više od 5.270 kredita, uključujući finansiranje s društvenim uticajem i mikrokredite na 11 tržišta UniCredit-a, za podršku socijalnim preduzetnicima i inicijativama s mjerljivim pozitivnim društvenim uticajem u iznosu većem od 295 miliona ukupno isplaćenih eura (podaci s krajem juna 2021. godine).

Podsjećamo, UniCredit Bank d.d. kroz aktivnosti bankarstva s društvenim uticajem kontinuirano radi na osnaživanju građana i malih privrednika kroz edukacije o osnovnim finansijskim pojmovima. Do sada su realizirane aktivnosti s Privrednom komorom FBiH, te Fondacijom Mozaik, a u narednom periodu će se nastaviti održavanje edukacija namijenjenih privrednicima, ali i ostalim članovima našeg društva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ZORANNAH I BAKA PRASE BILI U VEZI: Zbog njega raskinula sa Bobanom Nikolovom

Budućnost savladala Ulm, solidna partija Atića