in

Novi Porsche 718 Cayman GT4 RS briljira tokom završnog testiranja

Slatka-Tajna.Eu

Porsche 718 Cayman GT4 dobija velikog brata: 718 Cayman GT4 RS. Novi vrhunski model porodice 718 dobro je pripremljen za svoju svjetsku premijeru u novembru. Tokom završnih testiranja i ocjenjivanja, prvi 718 sa RS značkom, impresivno je pokazao svoj dinamički potencijal kako na krivudavim planinskim putevima, tako i na trkalištu.

Ambasador brenda i razvojni vozač Jörg Bergmeister prešao je 20.832-kilometara dug krug Nürburgring-Nordschleife u blago prikrivenom serijskom automobilu za 7:09,300 minuta. 718 Cayman GT4 RS prešao je kraći krug od 20,6 km, koji je ranije služio kao mjerilo, za 7:04,511 minuta – 23,6 sekundi brže od svog mlađeg brata, 718 Cayman GT4. Za zaštitu vozača, sportski automobil sa središnje smještenim motorom bio je opremljen trkačkim sjedištem. Gume na automobilu bile su Michelin Pilot Sport Cup 2 R, koje će biti dostupne kao dodatna oprema. Notar je potvrdio standardno stanje i težinu automobila.

„Tokom razvoja, dali smo 718 Cayman GT4 RS sve što karakteriše pravi RS: laganu konstrukciju, veću potisnu silu, više snage i naravno još veći nivo odziva i povratnih informacija na unose vozača. Fantastično prolazno vrijeme na Nordschleife-u impresivan je dokaz koliko su jasno vidljiva ta poboljšanja u dinamici vožnje”, kaže Andreas Preuninger, direktor modela GT Model Line.

„Naši klijenti mogu se radovati automobilu pravljenim za vozača koji uzbudljivo iskustvo vožnje čini apsolutnim prioritetom. 718 Cayman GT4 RS je beskompromisna mašina za vožnju. Osjeća se okretno poput go-karta na planinskim cestama, a ipak je impresivno stabilan i dobro izbalansiran na trkalištu. U suprotnom, takvo prolazno vrijeme ne bi ni bilo moguće”, kaže Jörg  Bergmeister.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„GT4 RS je jedan od najoštrijih automobila koje je Porsche ikada razvio. I zaista morate iskusiti zvuk koji oduzima dah koji stvara samo za vas”, dodaje vozač svjetske klase, koji je posvetio više od 500 sati 718 Cayman GT4 RS tokom probnih i tuning vožnji u sklopu razvoja automobila.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Na Marininom Instagramu osvanuo potresni citat, sin Laća se odmah oglasio uz jaku poruku!

Benzema odsutan sa suđenja za navodni pokušaj ucjene