in

Imaju jasan stav: Nakon “rata” sa UEFA-om, sada su zaprijetili FIFA-i i to još žešće

Slatka-Tajna.Eu

Protivnici su nove ideje

FIFA ozbiljno razamtra ideju da se Mundijal igra svako dvije godine, a kontinentalna takmičenja također svako dvije godine, po uzoru na rukomet.




H. Zilić


FOTO: EPA



To bi stvorilo dodatnu gužvu u kalendarima, posebno kada su u pitanju kvalifikacije za pomenuta takmičenja, pa su neki savezi oštro reagovali na ove ideje FIFA-e.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Najglasnije su bile skandinavske zemlje čija se prvenstva većinom igraju tokom kalendarske godine i zaprijetili su napuštanjem FIFA-e u slučaju da se donese odluka po kojoj bi svake godine bilo neko veliko takmičenje.

Tako su Danska, švedska, Norveška, Finska, island i Farska Ostrva čvrsta u ovoj odluci, koja će svakako uzdrmati FIFA-u i natjerati na novo razmišljanje.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Skandinavci su već bili žestoci protivnici UEFA-i u nekim odlukama obzirom da im UEFA nije dozvolila “North league” , odnosno ligu gdje bi učestvovali klubovi iz skandinavskih zemalja što bi dodatno ojačalo tamošnji klupski fudbal.

U pomenutoj ligi nastupala bi tri tima iz Švedske, Danske, Norveške, dva tima iz Finske, dva tima sa Islanda i jedan tim sa Farskih Ostrva, a ostali timovi bi igrali nacionalna prvenstva preko kojih bi se tražila karta za “North league!, međutim UEFA nije bila baš impresionirama ovom idejom.

Izgleda su Skandinavci sada spremni ući u mali “rat” sa FIFA-om i to na žešći način.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Manikure idealne za kratke nokte

PRAVI RAZLOG ŠTO SE CECA I ANA NE MIRIŠU: Svi misle da ratuju u ZG zbog Viki, ali ovo BEKUTA nikad neće oprostiti Ražnatovićevoj