in

“Bosanski rat” u NSRS – N1

Slatka-Tajna.Eu

Usvajanjem Zakona o lijekovima RS biće otklonjene prepreke i omogućena nabavka adekvatnog kiseonika za zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, izjavio je resorni ministar Alen Šeranić koji je imao i uvodno izlaganje na sjednici NSRS.

“Kada govorimo o aktuelnoj administrativnoj situaciju uvoza i distribucije kiseonika, Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH je onemogućila pravnim licima koja su zdravstvenim ustanovama isporučivala kiseonik dalje obavljanje neregistrovane djelatnosti”, rekao je Šeranić u uvodnom obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslanici trenutno razamatraju Informaciju o problemima isporuke kiseonika odgovarajuće kvalitete i koncentracije propisane za lijek Javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj za vrijeme vanredne situacije izazvane virusom korona.

Buran govor imala je poslanica Jelena Trivić.

“Informacija o problemima isporuke kiseonika zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj je sramna i ne govori ništa. Jasno je navedeno da u zdravstvenim ustanovama korišten tehnički, a ne medicinski kiseonik. Je l’ mislite da taj dokument neće biti u javnosti?! Želite da se o ovom problemu malo priča. Tehnički i medicinski kiseonik nisu isto. Razlika je u dopremanju, skladištenju i slično. Nema potrebe govoriti o kvalitetu, odnosno čistoći kisonika, dovoljno je da je on medicinski. Ministre, gdje ste naučili da govorite o adekvatnom kiseoniku?!”, kazala je.

SNSD-ov Srđan Mazalica odgovorio je Trivićevoj: “Vi ste prešli granicu, VI ugrožavate živote”, dok je Momčilo Antonić spočitavao ekonomistici da drži lekcije ljekarima.

“Reći za moju kolegicu Jelenu Trivić da ona ugrožava živote je tragikomično”, nije ostao dužan Ljubiša Krunić iz PDP.

“Zavrtali ste ruke ljudima da skupite 42? Vi nas ptate gdje su naši ljudi? Vi nas ubjeđujete da neki kiseonik koji nije medicinski nego onaj koji je medicinski? Pa, Vi ste nadriljekari”, kaže PDP-ov Igor Crnadak.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










SDS-ov Miladin Stanić, obratio se predlagaču oštrim riječima.

“Ministre, ova Informacija je čista podvala. Ima ovdje istine, a to je da VI priznajete da ne možete kvalitetno obezbijediti isporuku medicinskog kiseonika zdravstvenim ustanovama. Ko je zaposlen tamo u toj Agenciji, SDS ili crveni kmeri?”, upitao je.

Predsjednik NSRS pitao je Stanića da li govori u ime kluba, na šta je on odgovorio u svom stilu: “Normalno…u ime oca i sina”.

Inače, neki od poslanika, njih 25 nisu se pojavili na zasijedanju . SNSD-ov Momčilo Antonić na mrežama je ovako opisao današnju sjednicu: “Ujedno počinje naš program ,,Samostalna Srpska u Dejtonskoj BiH”.

Izvor : N1

Zanimljivu sliku zabilježio je naš snimatelj unutar skupštinske sale. Neko od poslanika donio je knjigu srpskog akademika Dobrice Ćosića “Bosanski rat”.

Djelo je to koje je godinama izazivalo kontroverzne komentare. Dok je dio srpske javnosti želio da knjiga uđe u lektire, većinski dio bošnjačke knjigu je osudio kao lažnu interpretaciju rata i rehabilitaciju politike devedesetih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PRVO SMO GLUMILI ZALJUBLJENI PAR: Dragan Bjelogrlić progovorio o tome kako je upoznao suprugu Maju

MODNO USKLAĐENE: Salma Hayek na premijeri sa kćerkom Valentine Palome