in

Benzema odsutan sa suđenja za navodni pokušaj ucjene

Slatka-Tajna.Eu

​Karim Benzema nije bio prisutan na početku trodnevnog suđenja zbog umiješanosti u navodni pokušaj ucjene saigrača iz francuske reprezentacije Matjea Valbuene.

Advokatski tim 33-godišnjeg fudbalera rekao je sudu u Versaju da su profesionalne obaveze “onemogućile” njihovog klijenta da prisustvuje. Benzemi se sudi za saučesništvo u pokušaju ucjene.

Benzema je u utorak uveče igrao za Real u Kijevu protiv Šahtjora, utakmicu u Ligi šampiona. Real u nedjelju igra protiv Barselone u španskom prvenstvu.

Osim Benzeme, za pokušaj ucjene optužene su još četiri osobe. Za te optužbe kazna ide i do pet godina zatvora i 75.000 evra.

Benzema je osmunjičen da je 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucjenjivačima, koji su prijetili da će objaviti video snimak seksa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










On se nakon tog incidenta našao pod udarom francuske javonosti, a tadašnji premijer Manuel Vals rekao je da mu “nije mjesto u reprezentaciji”.

Istragom je utvrđeno da se Benzemi obratio prijatelj iz djetinjstva, kako bi bio posredink i ubijedio Valbuenu da se direktno dogovori sa ucjenjivačima, ali je Valbuena umjesto toga obavijestio policiju, prenosi B92.

Benzema je negirao optužbe.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Novi Porsche 718 Cayman GT4 RS briljira tokom završnog testiranja

PRVO SMO GLUMILI ZALJUBLJENI PAR: Dragan Bjelogrlić progovorio o tome kako je upoznao suprugu Maju