in

Porsche Ventures investira u iMaker

Slatka-Tajna.Eu

Strateška investicija koja prevazilazi automobilsku industriju:Porsche Ventures je investirao u tehnološku kompaniju iMaker – vodeći kineski pružalac virtuelnih influensera i digitalnih ekosistema.

Investicija naglašava da proizvođač sportskih automobila razumije novu potrošačku kulturu i trendove
relevantne za mlade kineske kupce i da je njegov strateški cilj kontinuirano investiranje  u nove scenarije aplikacija digitalnog sadržaja.

Porsche Ventures i iMaker rade zajedno od 2020. godine. Partneri planiraju izgraditi
novi digitalni ekosistem koji će proširiti i poboljšati digitalno iskustvo korisnika u
Porsche vozilima. Nove digitalne karakteristike i tehnologija za aplikacije u automobilu razvijaju se sa posebnim naglaskom na komunikaciju i interakciju sa mlađim generacijama putem digitalnog sadržaja i virtuelnih influensera. Virtuelni influenseri su kompjuterski napravljeni likovi i avatari dizajnirani pomoću inovativnog softvera za animaciju. Imaju stvarne izraze lica i pokrete tijela i vrlo su slični ljudima. U Aziji virtuelni influenseri se sve više koriste u muzičkoj industriji, na događajima uživo, na platformama društvenih medija i u korporativnim komunikacijama.

Jens Puttfarcken, predsjednik i izvršni direktor podružnice Porsche-a u Kini, kaže: „U ulozi tradicionalnog proizvođača sportskih automobila, Porsche je uvijek bio
pokretačka snaga promjena i inovacija. Želimo ostati na čelu automobilske industrije kako prelazimo u digitalno doba. Ova investicija kompanije Porsche Ventures je važan korak u implementaciji naše digitalne strategije i početka proširenog partnerstva s preduzećem iMaker.”

Strateška investicija u iMaker-u je još jedan ključni korak za Porsche za daljnje
proširenje portfelja digitalnih proizvoda i usluga kao i za ubrzanje digitalne
transformacije. U budućnosti, Porsche i iMaker će sarađivati na području scenarija
digitalnih aplikacija i digitalnih ekosistema u vozilima, čineći vozila važnim dijelom
digitalnog života i zabave potrošača kao i stvarajući pogodno i vrhunsko digitalno
putovanje za kupce kroz besprijekorno iskustvo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuXia Bing, osnivač preduzeća iMaker, kaže: „Nadamo se da ćemo pružiti raznovrstan
digitalni sadržaj i tehničku podršku za svaku sjajnu ideju i da ćemo naći odgovarajuća rješenja kako bismo je ostvarili na najbolji mogući način. iMaker će podržati Porsche u implementaciji i stvaranju digitalnih sadržaja relevantnih za automobilsku industriju.”

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zašto umivanje pod tušem nije dobro za kožu?

Novi problem sa virusom korona u Zvezdi