in

Preminuo bivši američki državni tajnik Colin Powell

Slatka-Tajna.Eu

Colin Powell

Foto: Jonathan Ernst / REUTERS

Colin Powell, prvi Afroamerikanac na mjestu državnog tajnika SAD-a, preminuo je od komplikacija od COVID-a u 85. godini, objavila je njegova obitelj.

– General Colin L. Powell, bivši američki državni tajnik i načelnik Združenoga stožera oružanih snaga SAD-a, preminuo je ovog jutra zbog komplikacija od COVID-a, objavili su na Facebooku.

Dodali su da je Powell bio potpuno cijepljen.

Powell je sudjelovao u Vijetnamskom ratu, a potom bio na raznim dužnostima u američkoj vojsci (general od 1989.) i predsjedničkoj administraciji. Od 1987. do 1989. bio je savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika Ronalda Reagana, 1989.–93. načelnik Združenoga stožera oružanih snaga SAD-a, a od 2001. do 2005. državni tajnik u administraciji Georgea W. Busha.

Sudjelovao u pripremi invazije na Grenadu (1983.) i napada na Libiju (1986.), te vodio intervenciju u Panami (1989.) i rat protiv Iraka (1991.).

U veljači 2003. pred Vijećem sigurnosti UN-a opravdavao je potrebu američkog napada na Irak netočnim podatcima o iračkom biološkom oružju, što je priznao u rujnu 2004.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Neka nova, za Barcelonu gora vremena su stigla: Broj navijača na Camp Nouu sve govori

Fireworks & Pyro Projects eBook – Over 120 Projects — Skylighter, Inc.