in

Facebook će stvoriti 10.000 radnih mjesta u EU da pomogne izgraditi ‘metaverzum’

Slatka-Tajna.Eu

Facebook, div društvenih mreža, objavio je  da će stvoriti 10.000 visokokvalificiranih radnih mjesta u Evropskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji takozvanog metaverzuma.

Kompanija sarađuje s drugima kako bi razvila “novu fazu međusobno povezanih virtualnih iskustava koristeći tehnologije poput virtualne i proširene stvarnosti”, ili metaverzum, saopćio je voditelj Facebooka za politike i javne poslove Nick Clegg.

“Metaverzum ima potencijal pomoći u otvaranju pristupa novim kreativnim, društvenim i ekonomskim prilikama. A Evropljani će ga oblikovati od samog početka”, dodao je.

Clegg, bivši zamjenik britanskog premijera, rekao je da je ulaganje “glas povjerenja u snagu evropske tehnološke industrije” te je istaknuo da je Evropa “iznimno važna Facebooku”.

“Osim tehnoloških talenata u nastajanju, EU također ima važnu ulogu u oblikovanju novih internetskih pravila. Evropski kreatori politike vodeći su u nastojanju da se evropske vrijednosti poput slobode izražavanja, privatnosti, transparentnosti i prava pojedinaca ugrade u svakodnevni rad interneta “, navodi se u priopćenju.

Američka kompanija je pod međunarodnim pritiskom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuBivša produkt menadžerica Facebooka Frances Haugen optužila je bivšeg poslodavca početkom oktobra da, između ostalog, nije dovoljno transparentan u pogledu potencijalnog nanošenja štete.

Facebook je odgovorio da internetska mreža svaki dan pokušava pronaći ravnotežu između prava milijardi ljudi na slobodu izražavanja i sigurnog okruženja za korisnike.

Facebook je nedavno završio na naslovnicima i zbog greške u sistemu koja je dovela do pada Facebooka, Whatsappa i Instagrama na otprilike šest sati.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Izabran zajednički kandidat koji će se suprotstaviti Orbanu / Bljesak.info

KAPETAN TEO