Categories: Ostalo

Svjetski putnici odabrali najkul gradski kvart na svijetu / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako god definirali riječ cool, Norrebro posjeduje sve glavne karakteristike tog pojma. Ovaj multikulturalni danski kvart na sjevernoj strani jezera u Kopenhagenu proglašen je najkul četvrti na svijetu u 2021. godini u anketi vodiča Time Out.

  / Ilustracija

Prestižnu titulu dobio je zahvaljujući svojoj blistavoj kombinaciji povijesnih znamenitosti, ultramoderne arhitekture i sjajnih mjesta za uživanje u jelu i piću. Kopenhagen je europski grad zapanjujuće gastronomske scene, a mnoga poznata odredišta nalaze se upravo u ovoj četvrti.

Unatoč teškim trenucima s kojima su se suočile sve države svijeta u prošlih godinu-dvije, u Norrebrou se u 2021. godini povećao broj restorana, pekarnica i trgovina koje prodaju vina – posebno ona prirodna.

Procvale su i lokalne inicijative – poput projekta Nedjelja bez automobila, koji je prometne gužve u trgovačkoj ulici Nørrebrogade zamijenio s buvljacima i live koncertima. Zaživjele su i druge grane umjetnosti, a posebno hvaljena bila je interaktivna izložba Usylinge Stier (Nevidljivi putevi).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Povrh svega u Norrebru je ovoga ljeta održan i WorldPride – najznačajniji događaj LGBTQ+ zajednice na svijetu, piše punkufer.hr.

Što bi bio savršeni dan u Norrebru, pitate se? Time Out predlaže da dan započnete šalicom kave i najboljim kroasanom u gradu u pekarnici Rondo. Potom prošećite prekrasno uređenim parkom u sklopu groblja Assistens Kirkegård, koje je i posljednje počivalište danskog pisca Hansa Christiana Andersena.

Obavite šoping u ulici Jægersborggade, koja nudi sve, od second-hand trgovina s odjećom preko dućana s održivim posuđem do šarmantnih kutaka s nordijskim proizvodima za njegu kože. Jedite u bistrou Silberbauers, a obavezno popijte i piće u modernom pubu The Barking Dog.

Vodič Time Out ove je godine odabrao 49 najkul četvrti na svijetu. Kako bi došli do ovog popisa, urednici i novinari Time Outa napravili su globalnu anketu u kojoj je sudjelovalo 27.000 svjetskih putnika.

Drugo mjesto ljestvice zauzeo je Andersonville u Chicagu, a brončana medalja dodijeljena je četvrti Jongno 3-ga u Seoulu. U prvih 10 najkul četvrti vodiča Time Out našla su se još tri europska mjesta – Leith u Edinburghu na četvrtom mjestu, Station District u Vilniusu na petom i XI. četvrt u Budimpešti na osmom mjestu.

Redakcija

Share
Published by
Redakcija

Recent Posts

Svjetska banka procijenila troškove obnove u Ukrajini na 486 milijardi dolara

15 milijardi dolara potrebno Ukrajini za hitnu obnovu u 2024. 500 obrazovnih institucija obnovljeno prošle…

32 minute ago

Koliko minuta ljutnje povećava rizik od srčanog udara

Samo osam minuta ljutnje može dramatično povećati rizik od srčanog udara, upozoravaju naučnici. Novo istraživanje…

1 sat ago

Vatrogasci: Imat ćemo kaos ako se ovo ne riješi do početka lipnja

Prosvjed vatrogasacaFoto: Sanjin Strukic / PIXSELLPod zvucima sirene i geslom "Lažima se vatre ne gase"…

1 sat ago

Karlos Alkaraz propušta masters u Rimu

Karlos Alkaraz preskočiće masters u Rimu koji je planirano da se igra naredne sedmice. Španski…

1 sat ago

MLADENOVIĆKA IMALA UDES: Automobil totalno uništen, pjevačica prebačena u Urgentni centar

Aleksandra Mladenović sinoć je imala saobraćajku u Beogradu na vodi! Popularna pevačica Aleksandra Mladenović sinoć…

2 sata ago

Sudbina joj je odredila tugu: Ana Bekuta ostala bez para i krova nad glavom

Životna priča Ane Bekute tera na suze Pevačica Ana Bekuta nerado govori o ovom bolnom…

3 sata ago