in

Sjećate li se čuvenog Hatunića, otišao je prerano…

Slatka-Tajna.Eu

Na današnji dan, 17. oktobra 1950. u u Dobošnici je rođen Jusuf Hatunić, legendarni stub obrane tuzlanske Slobode, beogradskog Partizana i reprezentacije Jugoslavije.

Za ekipu Slobode iz Tuzle debitovao je 1969. godine sa svojih 19 godina i bio nezamjenjivi prvotimac tuzlanskih “crveno-crnih” narednih sedam sezona. Godine 1976. prelazi u FK Partizan i vrlo brzo postaje standardni prvotimac i miljenik Grobara za čiju ljubav i poštovanje se vrlo brzo izborio, bez obzira što je dvije godine ranije u jednom ne pretjerano grubom startu slomio nogu mladom i talentovanom igraču Partizana Zoranu Raciću.

U šampionskoj sezoni 1977/78 bio je stub granitne odbrane Partizana koja je te sezone primila samo 19 golova, a doprinos Hatunića tituli Partizana bio je ogroman.

Zahvaljujući sjajnim partijama koje je pružao u “crno-belom” dresu, dogurao je i do “A” reprezentacije Jugoslavije. Za najbolji jugoslovenski tim odigrao je 8 utakmica.

Na čuvenoj utakmici Jugoslavija – Španija (0:1), 1977. godine, kada je Huanito pogođen u glavu, Jusuf Hatunić je sa svoje polovine terena postigao nesvakidašnji gol koji je sudija iz samo njemu znanih razloga poništio!

U sezoni 1978/79 Hatunić postaje član turskog Galatasaraya, ali se već u narednoj sezoni vraća u Partizan u kojem ostaje naredne dvije sezone.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon toga prelazi u FK Rad u kojem je nakon dvije godine igranja i završio svoju fudbalsku karijeru.

Nije stigao da kao bivši as priča o svojim igračkim danima. Preminuo je vrlo rano, 11. maja 1991. godine sa samo 40 godina.

The post Sjećate li se čuvenog Hatunića, otišao je prerano… appeared first on Sportske.ba.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Putem stranice „Pravna pomoć“, poslodavci mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć

KIJA KOCKAR JE SADA POZNATA: Nisam htjela da budem javna ličnost