in

JAVNOST OSUĐUJE POTEZ SLAVNOG MAGAZINA: Ko je prvi gej muškarac na naslovnici Playboy-a?

Slatka-Tajna.Eu

Časopis Playboy nedavno je podijelio mišljenja kad je objavljeno kako je na njihovoj najnovijoj naslovnici influenser Bretman Rok, prvi otvoreno gaj muškarac na toj poziciji.

Bretman je rođen 1998. godine na Filipinima, a nakon razvoda njegovih roditelja s majkom i sestrom preselio se na Havaje. Sa samo 17 godina krenuo je objavljivati YouTube snimke gdje se proslavio kao vizažist.

Rok na YouTube-u trenutno ima 8.8 miliona pratitelja, a na Instagramu više od 17 miliona. Osim svojom otvorenošću i humorom, mnoge je pratitelje privukao i kao aktivist LGBT zajednice. Time Magazine ga je proglasio jednim od 30 najuticajnijih tinejdžera 2017, a 2019. godine bio je na naslovnici Gay Times časopisa.

Iako je svoju karijeru započeo kao vizažist, Bretman se u međuvremenu okrenuo rijalitiju. Prošle je godine dobio vlastiti rijaliti šou na MTV-u “MTV’s Following: Bretman Rock”, a kaže kako je oduvijek htio biti zvijezda.

-Uvijek sam govorio ljudima kako ću imati svoj rijaliti šou i da sam zvijezda – izjavio je za Teen Vogue.

Tako se na njegovom YouTube kanalu mogu pronaći snimci kao što su vlogovi iz svakodnevnog života, kuhanje s majkom, mukbang i rijaliti serija “30 Days With: Bretman Rock” u kojem je dokumentirao kako preživljava u divljini Havaja tokom jednog mjeseca.

Jedini muškarci koji su samostalno zauzeli naslovnicu Playboy-a bili su osnivač časopisa Hju Hefner, ali tek nakon smrti 2017. godine, i pjevač Bad Buni. Bad Buni bio je prvi muškarac na digitalnom izdanju Playboy-a u ljeto prošle godine, nakon što je časopis odlučio prekinuti štampanje brojeva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bretmanova naslovna fotografija dodatno je šokirala zbog odjeće koju ima na sebi: korzet, najlonke i cipele na petu, a sve je zaključeno tipičnim detaljima Playboy-eve zečice – crnom leptir mašnom, bijelim manšetama te “zečjim” ušima i repom. Nakon što je objavljen izgled te naslovnice, mnogo se vjernih čitatelja pobunilo u vezi te promjene.

-Muškarci kupuju Playboy kako bi vidjeli žene. Gej muškarci imaju dovoljno časopisa. Zadnji put kad sam provjerio, Playboy je bio za heteroseksualne muškarce. Loša odluka – komentirao je jedan čitatelj.

– Hvala Bogu što je Hju preminuo prije nego što ste ovo napravili; Hju se okreće u grobu – bili su česti komentari.

Bretman je na svom Instagramu objavio dodatne fotografije u kojima je odjeven kao Playboy-ev zečić i poručio:

– Objavljujem kako bih razljutio još heteroseksualnih muškaraca. Ako ste ljuti jer vas napaljuje, recite to.

S druge strane, njegovi pratitelji oduševljeni su njegovim izgledom i uspjehom.

-Promijenio si pravila i otvorio put za mnoge druge. Hvala ti – napisala je jedna osoba.

Priredio: O.T.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Solskjaeru otkucao sat, defanzivca Manchester Uniteda ne prestaju ismijavati

Da li će bivši borci Armije BiH bez straha ići u Srbiju?