in

Borac u Boriku protiv Bese, “osice” u Slovačkoj

Slatka-Tajna.Eu

Rukometaši Borac m:tela spremno dočekuju nedjeljni evropski okršaj protiv Bese iz Peći u okviru drugog kola EHF Evropskog kupa.

Ovog viknda na evro scenu u istom takmičenju izlazi i Izviđač, kao i rukometašice Borca i Hadžića.

Nakon perfektnog starta u Premijer ligi i četiri pobjede iz isto toliko utakmica, podmlađeni tim Borca pokušaće da dobre igre prenese i na međunarodnu scenu. Protivnik Banjalučanima u „Boriku“ biće stari znanac, ekipa Bese Famgas iz Peći, koju su podsjetimo izbacili krajem prošle godine u istom takmičenju. Besa je slavila u prvom meču 24:22, dok su crveno-crni u revanšu nadoknadili minus pobjedivši sa 23:20 i plasirali se u narednu rundu. Inače, biće ovo njihov peti međusobni susret, prije devet godina Borac je takođe bio uspješniji, s tim da je slavio u oba susreta.

„Nema razloga da ne budem nezadovoljan kako smo otvorili sezonu. Naš roter ima prosjek 19.5 godina. Mi na razmišljamo toliko o ishodu utakmica nego se fokusiramo na kocept naše igre, suština je da igramo lepšravo, agresivno sa mnogo trčanja. Na kraju je slađe ako dođu i rezultati. Istina može to i bolje, nikad nije dobro koliko te hvale kad se pobjeđuje, ali opet kako da ne budem zadovoljan kad u timu imamo nekoliko srednjoškolaca“, kaže trener Borca, Mirko Mikić.

Kada je u pitanju ovosezonska evropska premijera, Mikić se nada da će njegov tim nastaviti sa igrama kakve je pružao u prva četiri meča Premijer lige.

„I oni su donekle promijenili tim, s tim da su im ostali neki važni igrači, neki su otišli neki došli. Biće sigurno težak dvomeč, otežavajuća je okolnost što ne postoji nikakav video materijal njihovih utakmica ove sezone. Imamo nekih informacija, preko koji se pripremamo za utakmicu. Mi nećemo mijenjati ništa u našem pristupu. Želim da zadržimo taj neki koncept igre koja mora biti agresivan sa puno energije i trčanja, sve drugo bi bilo pogubno“, istiće Mikić i dodaje:

„Nadam se da će doći što više publike da nam pomogne i podrži ovu mladu ekipu. Nadam se da će navijanje biti sportski i da će sve proteći u redu. Važno je da odigramo kao i do sada i nadam se da ćemo biti sretni nakon završetka utakmice“.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prva utakmica između Borca i Bese igra se u nedjelju od 18 sati.

Nakon osam godina na evro-scenu se vraća i Izviđač. Ljubušaci će u istom takmičenju večeras u od 20 sati ugostiti ekipu Dukle iz Praga. Konačni ishod u dobrome će zavisiti od prve utakmice u kojoj će „skauti“ pokušati ostvariti pozitivan rezultat pred revanš u Češkoj.

Ove subote na teren izlaze i rukometašice Borca i Izviđača. “Osice” će poslije devet godina odigrati evropski meč, a u okviru drugog kola Evropskog kupa odmjeriće snage protiv Dunajske Strede. Prvi meč igra se u Slovačkoj sa početkom u 18 sati, dok je revanš za sedam dana u Banjaluci. S druge strane, Hadžiće takođe čeka teško gostovanje u Slovačkoj. Popularnim “lisicima” protivnik će biti ekipa MŠK Juventa, a dogovoreno je da se oba meča odigraju u Slovačkoj, prvi je subotu (16.00), a revanš već u nedjelju (14).

Gračanica u Tuzli

Za vikend će biti odigrano nekompletno šesto kolo Premijer lige BiH za rukometaše i četvrto kolo za rukometašice. Rukometaši (subota): Iskra – Sloga (D) (18), Sloboda – Gračanica (19.30), Krivaja – Konjuh (19), Gradačac – Maglaj (19), nedjelja: Bosna (S) – Vogošća (17), Leotar – Borac (20. oktobar), Sloga (D) – Bosna (V) (27. oktobar). Slobodan je Izviđač. Rukometašice, subota: Mira – Ilidža (19), nedjelja: Izviđač – Leotar (15), Zrinjski – Knežopoljka (17), Jedinstvo – Grude (utorak), Krivaja – Hadžići (odgođeno). Slobodan je Borac.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Experiment "Zašto je wingman bitan…"

Ceca se suprostavila Bekuti i Bosancu da bi odbranila kumu Viki: Šta im se ti pravdaš?! Nek oni donesu svoje diplome! Haos u Zvezdama Granda