in

3 ključna koraka za savršenu make up podlogu

Slatka-Tajna.Eu

Možda ste sretnica koja u životu nije imala potrebe prikriti bubuljicu, crvenilo ili neke druge nepravilnosti na koži, a možda ste u vječnoj potrazi za savršenim puderom. Jedan je pretežak, drugi ne prikriva, treći ima super teksturu, ali uvijek ostavlja vidljiv prijelaz… Preporuke prijateljica uvijek dobro dođu, ali nemamo sve isti tip kože, pa ne možemo ni očekivati jednake rezultate.

Kako odabrati podlogu?

Kada biramo boju, ne trebamo gledati samo ton već i pod-tonove: imamo li više hladni, topli ili neutralni pod-ton? Pod-tonove možemo za početak procijeniti prema venama na ruci – jesu li više plave ili zelenkaste? Potonje ukazuju na topliji pod-ton kože, dok plava znači hladniji pod-ton, a neutralni pod-ton je mješavina dviju stvari. Usprkos teorijskom znanju, jedini pouzdani način za odabir prave nijanse jest isprobavanje.

Osim boje u obzir trebamo i druge faktore u obzir: tekstura, pokrivnost i finiš podjednako su važni. Podloga treba oponašati našu kožu i isticati one poželjne karakteristike, kako bi izgledala ‘flawless’, ali ne smije biti vidljiva.

Tu ulogu igra i tip kože – osobe sa suhom kožom ne bi trebale birati matirajuće podloge, već tražiti one s hidratizirajućim sastojcima poput hijaluronske kiseline i na bazi vode.

Baza

Današnji make up proizvodi najčešće sadrže neke sastojke za njegu, no to ne znači da smijemo preskočiti skincare rutinu. Uostalom, podloga će biti dugotrajnija ako je nanesemo na nahranjenu kožu, ali trebamo ostaviti malo vremena između stavljanja preparativne prije dekorativne kozmetike.

Nanošenje

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prsti, kist ili spužvica? Sve ovisi o tipu kože, pudera i efekta koji želimo postići.

Prsti su najprirodniji i najlakši način za nanošenje podloge, a istovremeno i najekonomičniji, jer se proizvod ne gubi na spužvici ili kistu. Gušće podloge bolje se razmazuju gustim kistom. Kako bi izbjegli ‘prugice’ od poteza kistom, podlogu trebamo razmazivati kružnim pokretima.

Kada koristimo spužvicu ili beauty blender, preporučuje se da se koristi vlažna jer suha upija podlogu. Puder blenderom nanositi pritiskanjem na kožu, a ne povlačenjem, kako podloga ne bi ostala nejednaka. I za kraj ne treba zaboraviti na još jednu važnu stvar: redovno čišćenje kistova i beauty blendera.

 

Izvor: elle.hr

(S.P..)

The post 3 ključna koraka za savršenu make up podlogu appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vratila se mašina, kakav meč za našeg najboljeg košarkaša, Jusuf Nurkić odlično iskoristio minutažu

Battlefield 1 ® – Balkanska Bojišnica