in

Pulen Admira Smajića debitirao protiv Želje, pa završio u Hajduku…

Slatka-Tajna.Eu

Skauti Hajduka prije dvije godine došli su na Grbavicu pogledati stari dobri derbi između Želje i Slobode. Tražili su potencijalna pojačanja, “gotove” igrače za prvi tim “bilih”, a našli su dragulja.

Od nekoliko darovitih i golobradih mladića, koje je forsirao tadašnji glavni klupski menadžer i šef struke Admir Smajić, jednog su kaparisali. Nije bilo dileme. Šefovima na Poljudu poslali su izvještaj. S osamnaest godina Asim Muratović je stigao u Hajduk. Plan je bio da se čeliči u B momčadi, potom priključi prvom timu. Nakon godinu dana u klub se odlučio na restrikciju i “rezanje troškova”, pa je rasformiran drugi tim, a talentirani Muratović završio u Interu. U zaprešićkom interu..

U vrijeme kada ga je u Splitu trenirao Goran Sablić, sadašnji “coach” Sarajeva, uvjerio se u igrački potencijal mladog nogometaša s Tušnja. Koji, ustvari, nije Slobodino dijete.

/223106472/adxp_sportske_introImage

Muratović je trenutno kod kuće. Razdužio se s Interom i nastavio trenirati u Banovićima. Izvjesno je da će pola godine odraditi u dresu Budućnosti, a onda, na kraju sezone slijedi novi uzlet.

Zanimljiv je igrački put perspektivnog bočnog igrača. Karakter, fini maniri, elokvencija.., prva je slika koju smo uočili u razgovoru s Asimom.

Ovako ide njegova priča.

– Rođen sam 17.maja 2001. godine, a s osam godina počinjem trenirati u Slatini iz Bašigovaca- priča Asim.

O fudbalskom dragulju brzo se čulo. S trinaest godina stigao je na Tušanj. Prvi trener Muho Umihanić dao mu je dobre temelje. Uz prirodni talent, želju za radom, Umihanić ga naučio nogometnoj abecedi. Poslije su ga kroz karijeru oblikovali:
Nail Beširović, Almir Hukić, Samir Kuduzović, Nermin Hasić, Izet Kunosić, Gradimir Crnogorac, Denis Karić, Nedim Omerović, Amir Spahić, Admir Smajić, Mile Lazarević, Milenko Bošnjaković, Marijan Bloudek, Mario Despotović, Goran Sablić…

– Od svih sam nešto naučio. Svima sam zahvalan. Prirodna pozicija mi je desni bek, ali najviše mi odgovara “wing-back”, u formaciji 3-4-2-1 ili 3-5-2″.

Kao izrazito talentiran pozivan je u mlađe državne selekcije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Bio sam prvi put na okupljanju U-15, pa onda za U-17. Tu sam imao nastupe i za U-18 bh. reprezentaciju.

Sjeća se debija za prvi tim Slobode.

– Debi mi je bio na Grbavici protiv Želje 17.08.2019. Rezultat i debi kao iz najljepših snova 2-2″, vraća film Asim.

Jednog trenera posebno hvali.

– Admir Smajić je trener koji mi je pružio priliku u seniorskom nogometu i gdje mi je dosta pomogao da igram bez pritiska. Da odradim svaku utakmicu što je bolje moguće. Tako da mislim sve najbolje o Smajiću kao treneru, pedagogu i čovjeku. Ako bude prilike opet nekad bi volio surađivati sa njim.

Nadareni ofanzivni bočni objasnio je svoje iskustvo u hrvatskom nogometu.

– U Hajduk sam došao 11.08.2020 godine. Pratili su me kada sam sa Slobodom igrao protiv Želje. Valjda sam im se svidio, pa su nastavili da me prate. Ubrzo smo sklopili dogovor da idem u Split. Nažalost, Hajduk je nedavno ukinuo B tim, pa mi je preporučeno da tražim novu sredinu, jer nisu mogli svi kandidirati za prvi tim. U Interu nisam dobio pravu šansu. Sada sam tu, treniram, sa željom da do kraja sezone igram što više. Najvjerovatnije ću polusezonu odigrati za Budućnost, a poslije ćemo vidjeti.

Kao i svakom i moje su ambicije vezane za Evropu. Naravno, kao i svakom igraču i moja je želja da igram za reprezentaciju. Vjerujem da napornim radom mogu ostvariti svoje želje- izjavio je za Sportske.ba Asim Muratović.

Kada ste prošli kroz ruke, trenerskih i igračkih veličina, kakvi su, između ostalih: Smajić, Bloudek, Karić, Crnogorac, Beširević, Lazarević, Omerović, Bošnjaković, Umihanić, Spahić, Hasić, Hukić, Kunosić, Kuduzović, Despotović, Sablić.., a svi nabrojani imaju samo riječi hvale, onda je pitanje vremena kada će igrački potencijal dobiti svoju potvrdu.

(Sportske.ba)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Japan osniva vijeće za redistribuciju bogatstva

NA TRETMANU BOTOKSOM: Katarina Grujić vodi računa o svom izgledu