in

Dva para blizanaca najveće bogatstvo Mijanovića

Slatka-Tajna.Eu

TREBINJE – Bračni par Milijan i Sandra Mijanović, članovi Udruženja “Bebe” iz Trebinja, proslavio je na Miholjdan prvi rođendan svojih blizanaca Simone i Radoslava, rođenih nakon što su prije tri godine rođene njihove dvije starije sestre blizanke Nikolija i Nikodina, a sve četvoro su rođeni vantjelesnom oplodnjom.

Mijanovići su nakon deset godina borbe sa sterilitetom dobili najprije Nikoliju i Nikodinu i to u prvom pokušaju vantjelesene oplodnje, a zatim su iskoristili i drugi pokušaj i ponovo dobili blizance Simonu i Radoslava.

Oni su inače prvi par u Republici Srpskoj kojem je uspjelo da iz dva pokušaja vantjelesne oplodnje, koje finansira Fond zdravstva RS, oba puta dobiju blizance.

Zbog toga su, kaže ponosna mama Sandra, zahvalni, ne samo Fondu, već i Udruženju “Bebe” iz Trebinja, Gradskoj upravi, trebinjskim i banjalučkim zdravstvenim ustanovama, a posebno klinici “Medico S.”, gdje su urađene obje vantjelesne oplodnje.

Svim parovima koji imaju problema sa sterilitetom preporučuju da ne čekaju mnogo, već da makar započnu konsultacije sa ljekarima koji će ih uputiti šta dalje da rade.

“Nama su ljekari kazali da nemamo nikakvih zdravstvenih prepreka da dobijemo djecu, pa smo nakon posljednje laparoskopske intervencije sačekali još nekoliko mjeseci, a onda se opredijelili za vantjelesnu oplodnju i odmah u prvom pokušaju dobili Nikoliju i Nikodinu, ali, s obzirom na to da smo i ja i suprug željeli brojno potomstvo i maštali o barem troje djece, odlučili smo se da iskoristimo i drugu mogućnost preko Fonda zdravstva RS i dobili Simonu i Radoslava, tako da sada našoj porodičnoj sreći nema kraja”, kaže ponosna mama Sandra.

Zanimljivo je da su mlađi blizanci proslavili prvi rođendan na Miholjdan, a danas (petak), tri dana nakon sestre i brata, dvije starije blizanke slave svoj četvrti rođendan.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tata Milijan, koji sebe inače smatra najbogatijim čovjekom na svijetu zbog svoje djece, kaže da su ovo njegovi najsrećniji dani, kada se i on i supruga osjećaju možda i najviše ispunjenim u plemenitoj misiji roditeljstva.

Toliko je bio srećan nakon rođenja dvije starije kćeri da je, budući da se Sandra porodila u Foči, za srećnu vijest saznao usput, jer je već bio krenuo tamo, ali je, kako kaže, iako je profesionalni vozač, jedva stigao u Gacko, kod ženine rodbine, a odatle su ga oni prevezli dalje.

“Ne znam kada sam bio srećniji, kada su mi se rodile Nikolija i Nikodina ili Simona i Radoslav, ispunivši mi kuću onim što priželjkuje svaka porodica – igrom, smijehom, ali i dječjim plačem”, dodaje Milijan koji je trenutno glavni zabavljač i animator svoje dvije starije kćeri, u iščekivanju da im se u igrama u potpunosti pridruže i dvoje mlađih.

Sreća i u Udruženju “Bebe”

U Udruženju “Bebe”, koje već 12 godina okuplja parove sa problemima steriliteta iz cijele istočne Hercegovine, kažu da je sreća bračnog para Mijanović u stvari i sreća svih 252 para, koliko broji ovo udruženje.

“Kad god se rodi nova beba, članovima Udruženja ona predstavlja zajedničku sreću svih nas, i onih koji su se preko ‘Beba’ ostvarili kao roditelji, i onih koji se nadaju da će to uskoro postati”, kaže Snežana Misita, predsjednica Udruženja “Bebe”.

Ona napominje da je za nepunih 12 godina, koliko djeluje Udruženje “Bebe”, na svijet došla 151 beba koju su dobili parovi sa problemom steriliteta, na čemu su zahvalni i Fondu zdravstva, gradonačelniku, zdravstvenim radnicima i svima koji im pomažu na bilo koji drugi način.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Poslije Inzkovog zakona nema više šutnje, Stranka za BiH najavila krivičnu prijavu protiv Željke Cvijanović

Stanojević i igrači Partizana primili treću dozu vakcine